Home

VESTI

Nova uzbudljiva sezona u Mikser House-u

No Comments Kultura

Nova uzbudljiva sezona u Mikser House-uOtvaranjem regionalne izložbe hrvatskog dizajnera Bojana Krištofića “(Est)etika nacionalizma – dizajn za turbo folk” Mikser House-a je obeležio početak nove sezone rada i najavio bogat jesenji program koji očekuje publiku u Karađorđevoj 46.

   

Upoznavanje sa gastronomijom Velike Britanije i konceptom kraft piva nezavisnih britanskih pivskih majstora, uzbudljivo takmičenje u programiranju u organizaciji Microsofta, druženje sa ljubiteljima body arta i umetnosti tetoviranja, isprobavanje autohtonih sorti balkanskih sireva i vina, istraživanje domaće dizajnerske scene na tradicionalnim Mikserovim marketima, samo su neki od brojnih sadržaja koje Mikser House priprema u narednom periodu.
  

Početak narednog meseca obeležiće zatvaranje regionalne izložbe “(Est)etika nacionalizma – dizajn za turbo folk”, nakon čega će Mikser House ugostiti programere iz zemlje i regiona na velikom Microsoft takmičenju u programiranju koje traje od 4. do 6. septembra.

 

Drugog vikenda prvog jesenjeg meseca, svi posetioci Mikser House-a biće u prilici da se neposredno upoznaju sa gastronomijom Velike Britanije, kao i sa konceptom kraft piva i malim nezavisnim pivarama Ujedinjenog Kraljevstva. Festival britanske hrane i pića, “Great British Weekend”, će se, kao rezultat saradnje Mikser House-a i ambasade Velike Britanije, održati od 12. do 14. septembra, i obuhvatiće i goste pivare iz zemlje i regiona, kratke časove pivarstva, gastronomske specijalitete, kulinarske radionice, degustacije, nagradne igre, muzički program i brojna iznenađenja.

 

 

 Nova uzbudljiva sezona u Mikser House-u

Nova uzbudljiva sezona u Mikser House-u

 

 

Od 3. do 5. oktobra najavljena je prava poslastica za sve zaljubljenike u tetovaže i entuzijaste, kada će se održati prva beogradksa Međunarodna Tattoo konvencija, edukativni i promotivni festival tattoo umetnosti koji će u Mikser House-u okupiti stručnjake, amatere, tattoo artiste i sve one koji žele na bilo koji način da iskuse tattoo kulturu. Prvi put u srpskoj prestonici, publika će moći da upozna više od 40 majstora tetovaže iz celog sveta, a pored uživo tetoviranja, program će uključiti i izložbe, žurke, bruleska šou, takmičenja za najbolje tetovaže i još mnogo toga. Kulminacja programa dogodiće se poslednjeg dana Konvencije, 5. oktobra, kada će na radost svih poštovaoca dobrog klabinga, na velikom afterpartiju nastupiti poznati svetski DJ-evi: Dekson (Amsterdam), Transistor Behavior (Roterdam) i Placid (London).

Nakon uspešne premijere u januaru ove godine, “Balkan Cheese Festival” će još jednom predstaviti autohtone sireve Balkana, sa akcentom na sireve u Srbiji i ukazati na važnost očuvanja tradicionalnih prehrambenih proizvoda. Drugi po redu festival sira, biće održan 11. i 12 oktobra u Mikser House-u, a pored sireva, predstaviće i vina iz Srbije i regiona, kao i nesvakidašnje radionice kuvanja, namenjene svima koji žele da se oprobaju u kulinarskim čarolijama.

Posetioci će, već tradicionalno, moći da pronađu originalan dizajnerski predmet na nekom od Mikserovih marketa (Design, Food, Vintage ili Kids), kao i u stalnoj postavci Balkan Design Shop-a, u koji iz nedelje u nedelju stižu novi originalni proizvodi i rukotvorine. Nezaobilazni koncerti domaćih i regionalnih izvođača obradovaće tokom narednih meseci sve poštovaoce dobrog zvuka, koji su već navikli na kvalitetni muzički program u Karađorđevoj 46.

 

 

Nova uzbudljiva sezona u Mikser House-u

Nova uzbudljiva sezona u Mikser House-u

 

 

Sve informacije o programu Mikser House-a, događajima, terminima, ulaznicama i sadržajima mogu se pronaći na zvaničnom sajtu mikser.rs, zvaničnoj Facebook strani facebook.com/mikser.belgrade, kao i na Mikser android aplikaciji, koja je dostupna za preuzimanje na Google Store-u.  

MIKSER je multidisciplinarna platforma koja podstiče razvoj kreativne ekonomije zemlje i regiona, i uspostavlja dijalog između savremenih globalnih tendencija i domaće i regionalne prakse.

Organizacija MIKSER pokrenula je MIKSER FESTIVAL najveću regionalnu smotru kreativnosti i inovacija i osnovala MIKSER HOUSE – Balkanski dizajn centar, permanentni multifunkcionalni prostor za kulturne, edukativne i komercijalne aktivnosti, smešten u inspirativnom zdanju nekadašnje industrijske garaže. Zahvaljujići sinergiji oba Mikserova projekta locirana u Savamali, ovaj zapušteni kvart prolazi kroz proces urbane transformacije u progresivni kulturni distrikt.