Home

VESTI

“Noć muzeja” po sedmi put

No Comments Kultura

"Noć muzeja" po sedmi putUmetničko produkcijska grupa „Noć muzeja“ u novoj godini zablistaće u novom ruhu! Nošeni energijom i uticajem magičnog broja sedam, u noći najmasovnijeg kulturnog spektakla, oživećemo više od sto pedeset kulturnih institucija u više od 40 gradova u Srbiji.  

Umetničko produkcijska grupa „Noć muzeja“ zablistaće u punom sjaju 15. maja kada će bogatim audio i vizuelnim programom brojni muzeji i galerije privući pažnju više stotina hiljada posetilaca.

 

Svi oni koji se budu našli u Beogradu, Novom Sadu, Šapcu, Valjevu, Pančevu, Zrenjaninu, Aleksandrovcu, Subotici, Požarevcu, Kruševcu, Kraljevu, Somboru, Kikindu, Jagodini, Užicu, Smederevu,  Čačku i mnogim drugih gradovima imaće priliku da vide i da se upoznaju sa predmetima i prostorima sa kojima, do sada, šira javnost nije upoznata. 

 

Noć muzeja u Srbiji podržalo je Ministarstvo kulture i gradske skupštine, u gradovima koji su se pridružili manifestaciji. Generalni sponzor manifestacije je i ove godine, četvrti put za redom, Telekom Srbija. 
 
 
dddd

"Noć muzeja" po sedmi put
 

Manifestaciju Noć muzeja prošle godine podržalo je  41 grada  a ulicama, trgovima i izložbenim prostorima  prodefilovalo je više od pola miliona posetilaca. Iz godine u godinu Noć muzeja obara rekorde pa ćemo i ove godine imati za cilj da budemo masovniji nego što smo to bili do sada.  
 

Svi zainteresovani mogu se detaljno informisati o lokacijama, programu i učesnicima  manifestacije na našem sajtu www.nocmuzeja.rs