Home

VESTI

Najbolje arhitekte na BDW 2013

No Comments Kultura

Marte.marteS obzirom da je arhitektura aktuelna tema u Beogradu zbog održavanja 8. Beogradske internacionalne nedelje arhitekture, predstavljamo vam najinovativnije arhitekte, dizajnere enterijera, građevinske kompanije i urbaniste koji dolaze u Beograd na BDW konferenciju 2013!

  

Pridružite se globalnim superzvezdama poput Alvara Size, industrijskog inovatora Dana Rosegarda, alpskih majstora betona Marte.marte, nove skandinavske zvezde Johanesa Norlandera. Prvi dan BDW konferencije, 6. jun, ćemo zaokružiti predstavljanjem važnih regionalnih zvezda godine – studija Gigodesign iz Slovenije i francusko/srpskog dizajnera neverovatnog talenta – Darka Mladenovića.
 

6. JUN 2013.

PRVI DAN KONFERENCIJE

ALVARO SIZA, PORTUGAL

Najpoznatiji portugalski arhitekta Alvaro Siza konačno na BDW konferenciji! Učite od dobitnika prestižne Pritzker nagrade koju je osvojio za projekat obnove istorijskog komercijalnog sektora u oblasti Chiado u Lisabonu, koji je bio potpuno uništen u požaru. Sizin "poetski" modernizam se oslanja na kontekst osvetljavanja univerzalnih uslova. Većina njegovih najpoznatijih radova nalazi se u njegovom rodnom gradu Portu : Boa Nova kuća čaja, Arhitektonski fakultet i Seralves muzej savremene umetnosti.

 

www.alvarosizavieira.com

DAN ROSEGARD, HOLANDIJA

Da li ste znali da putevi mogu da razmišljaju zajedno sa vozačima i automobilima? U Holandiji se već grade novi putevi koji su potpuno samoodrživi, bezbedni i intuitivni. “Pametni autoputevi” Dana Rosegarda predstavljaju novi interaktivni koncept. Putevi se uz korišćenje interaktivnog svetla, pametne energije i saobraćajne signalizacije prilagođavaju specifičnim situacijama u saobraćaju. Dan Rosegard će vas provesti kroz budućnost auto-transporta u ovom veoma važnom trenutku za Srbiju, koja konačno treba da uhvati korak sa planovima za izgradnju ključnih evropskih autoputeva kroz našu zemlju, i takođe prikazati sve ostale aspekte svog nagrađenog inovativnog opusa.

 

www.studioroosegaarde.net

 

 

 Marte.marte

Marte.marte

 

 

MARTE.MARTE ARCHITECTS, AUSTRIJA

Arhitekstonski studio Marte.marte će vam predstaviti nekoliko izuzetnih alpskih projekata. Arhitekte Bernhard i Štefan Marte su otvorili zajednički arhitektonski studio u svom rodnom gradu Vajleru. Pomogli su izdavanje više publikacija i organizovanje izložbi kao što je "Emerging Architecture 01" i takođe bili članovi žirija na raznim evropskim takmičenjima. Osvajači su brojnih nagrada, među kojima se izdvaja Austrijska državna nagrada za industrijsku i komercijalnu arhitekturu.

 

www.marte-marte.com

JOHANES NORLANDER, ŠVEDSKA

Kako istovremeno postati uspešan arhitekta i dizajner nameštaja? Johanes Norlander iz Švedske će vam pružiti detaljnije objašnjenje na BDW konferenciji. Norlander dizajnira nameštaj za švedske kompanije poput Nole i Asplunda, kao i japanske E&Y and Collex. Kompanija Johanes Norlander Arkitektur AB radi za privatne, javne i korporativne klijente i specijalizovana je u različitim oblastima savremene arhitekture. Sposobnost dizajnera da prožima arhetipske objekte poetskom dimenzijom bi mogla da se opiše kao minimalizam u njegovim metodama rada, ali krajnji rezultat je često potpuno ispunjen uživanjem na granici izobilja.

 

www.norlander.se

Kupite već danas ulaznice za najbolju bdw konferenciju ikada! Ograničeni broj "early bird" ulaznica po ceni od samo 149 evra za kupovinu do 15. maja (redovna cena 229 evra). Bdw konferencija “inovacija2” od 6. Do 8. Juna 2013. u Beogradu. Rezervišite ulaznice na sajtu www.belgradedesignweek.com/tickets