Home

VESTI

Najavljen 5. Belgrade Design Week

No Comments Kultura

Najavljen 5. Belgrade Design WeekUkoliko ste se već zbunili od najava događaja koji nam predstoje u mesecu maju podsećamo vas da će od 29. maja do 5. juna, kao „šlag na tortu”, biti održan peti jubilarni Belgrade Design Week!

Nikada pre Beograd nije imao ovako puno događaja iz oblasti arhitekture, dizajna i kreativnih industrija!

 

Ovakav procvat energije usmerene ka navedenim sadržajima nesumnjivo znači samo jedno – petogodišnji napori Belgrade Design Week-a da se u našoj zemlji probudi osećaj za značaj kreativnih industrija u modernom poslovnom okruženju i «modernim društvima znanja» konačno rađaju svoje najlepše plodove u vidu povećanog interesovanja i želje za novim znanjima. 

 

Najavljen 5. Belgrade Design Week
Najavljen 5. Belgrade Design Week
 
 
Prema tome, koliko god nas kopirali i u svetu i u sopstvenom okruženju, čuvajte snagu za BDW, jer jedino BDW slavi petogodišnji jubilej i jedino BDW važi za jednu od nekoliko najboljih kreativnih konferencija na svetu!

BDW će ove godine biti sastavljen iz nekoliko programskih celina od kojih je najznačajnija i najvažnija naša čuvena trodnevna kreativna i biznis-edukativna konferencija, ove godine pod nazivom SMART² (od 2. do 5.juna). Rezervišite ove datume jer nam ove godine dolazi oko 30 najboljih svetskih predavača koji će posetiocima konferencije preneti znanje i iskustvo ekvivalentno jednom dobrom semestru na fakultetu ili na još boljem MBA-u. Svetski priznati i poznati stručnjaci za dizajn, arhitekturu, brending i advertajzing ispričaće nam kako su dostigli takav neverovatan uspeh, kao i njihovo viđenje savremenih tendencija u ovim oblastima.

Prošle godine je bilo ovako...
Prošle godine je bilo ovako…

Premijerno vam predstavljamo do sada potvrđene globalne superzvezde koji su pokretači privrede celih gradova i regiona, sagovornici ključnih decision maker-a u svojim zemljama i svetu, a koji će ove godine pažnju posvetiti Beogradu i BDW publici!

Bjarke Ingles/BIG/Kopenhagen, Autoban/Istanbul, Laurent Fetis/Pariz, Arik Levy/Pariz, Graphic Thought Facility/London, Hi-ReS!/London, Mario Nanni/ Viabizzuno, Li Edelkoort/Ajndhoven, Nika Zupanc/ Ljubljana, Jaime Hayon/Madrid-London, Biomega i Kilo Design/ Kopenhagen, x architekten/Beč, Marti Guixe/Barselona, Werner Aisslinger/Berlin, Wilkhahn/Hanover, Stylepark/Frankfurt, Zanotta/ Milano, MVRDV/Roterdam, Design Museum Holon/Izrael, Istanbul Design Week/Istanbul, Ila Beka & Louis Lemoine/Pariz, Nendo/Tokio, Ji Joung Shon/Koreja, Vienna Design Week/Beč, Ambra Medda/ Miami Design Week, Clesson Koivisto Rune/Stokholm, Farfar/Stokholm, Non-Format/Oslo, Com-pa-ny/Helsinki, Aernoud Bourdrez/Amsterdam