Home

VESTI

Mikser House na listi 10 najprivlačnijih industrijskih prostora na svetu!

No Comments Kultura

Mikser House na listi 10 najprivlačnijih industrijskih prostora na svetu!Mikser House se, kao najistaknutiji beogradski umetnički centar, smešten u nekadašnjem skladištu fabrike čelika, našao na listi 10 najprivlačnijih industrijskih prostora na svetu po izboru renomiranog britanskog lista Gardijan.
  
Britanski Gardijan je svojim čitaocima preporučio najinspirativnije konceptualne prostore širom sveta, a na top 10 listi su se našle lokacije u Parizu, Njujorku, Detroitu, Amsterdamu, Lionu, Lisabonu, Lajpcigu, Nankingu, ali i Beograd, sa posebnim akcentom na Mikser House.
  

“Smešten u prostranom, svetlom i impresivnom renoviranom skladištu, Mikser House je otvoren 2013. godine u vibrantnom kvartu Savamali, i od tada je uspeo da postane najistaknutiji beogradski umetnički centar. U Mikser House-u možete pronaći rukotvorine regionalnih dizajnera, kafić, kao i prostor za rad. U popodnevnim i večernjim časovima, Mikser House se transformiše u prostor u kojem se održavaju pozorišne predstave, performansi i žurke”, kažu u Gardijanu.

Pored Mikser House-a, istaknut je i KC Grad kao bitan katalizator beogradske nezavisne kreativne scene, što dodatno ističe ulogu Savamale u razvoju kreativnih industrija, kao i kulturne i turističke ponude naše zemlje.

Nakon što su o najvibrantnijem beogradskom kvartu pisali eminentni svetski mediji kao što su CNN, Mashable, Lonely Planet, Business Insider, Shanghai Daily, kreativna energija Savamale i Mikser House-a je još jednom pronašla put do svetski značajnih medija, a važno je napomenuti da je ovo treći put u prethodne dve godine da britanski Gardijan piše o Savamali.

 

 

 Mikser House na listi 10 najprivlačnijih industrijskih prostora na svetu!

Mikser House na listi 10 najprivlačnijih industrijskih prostora na svetu!

 

 

Ovaj, kao i svi ostali pozitivni impulsi i afirmacije koje stižu iz različitih krajeva sveta, od Azije do Amerike, šalju najbolju moguću sliku u svet o Savamali, Beogradu i Srbiji, ali i pružaju podstrek kreativnim savmalskim timovima da nastave da svojim zalaganjem i neumornim aktivnostima pozicioniraju Savamalu i Beograd kao epicentar kulture i kreativnosti ovog dela Evrope.

 

Gardijan ponovo o Savamali: MIKSER HOUSE NA LISTI 10 NAJPRIVLAČNIJIH INDUSTRIJSKIH PROSTORA NA SVETU!

Celokupan članak dostupan je na linku: www.gu.com

 

MIKSER je multidisciplinarna platforma koja podstiče razvoj kreativne ekonomije zemlje i regiona, i uspostavlja dijalog između savremenih globalnih tendencija i domaće i regionalne prakse.
 
Organizacija MIKSER pokrenula je MIKSER FESTIVAL najveću regionalnu smotru kreativnosti i inovacija i osnovala MIKSER HOUSE – Balkanski dizajn centar, permanentni multifunkcionalni prostor za kulturne, edukativne i komercijalne aktivnosti, smešten u inspirativnom zdanju nekadašnje industrijske garaže. Zahvaljujići sinergiji oba Mikserova projekta locirana u Savamali, ovaj zapušteni kvart prolazi kroz proces urbane transformacije u progresivni kulturni distrikt.