Home

VESTI

Međunarodni umetnički multimedijalni projekat – VIA

No Comments Kultura

Međunarodni umetnički multimedijalni projekat - VIA

U Beogradu u kuturnom centru Grad od 20. do 30. januara biće održan umetnički projekat VIA. Ovaj projekat predstavlja 6 multimedijalnih radova iza kojih stoje umetnici iz Srbije, Velike Britanije i Hrvatske.  

Zajedničko iskustvo autora i njihova želja i povezanost stvorile su veliku zainteresovanost za međusobne životne priče, kulturne kontekste iz kojih dolazi različito iskustvo života iz drugačijih krajeva sveta.

 

U Izložbi učestvuju: Ana Glažar – Hrvatska (kombinovana tehnika na kartonu, drvene kutije), Nika Rukavina – Hrvatska (video instalacija), Željko Marinković – Srbija (kolaž, novčanice, pleksiglas), umetnice iz Velike Britanije, Alys Owen (tekstilne skulpture) i Alice Briggs (svetleći objekti od čipke) i Philippe Murphy – Irska (papirni isečci i video instalacija). 

 

Međunarodni umetnički multimedijalni projekat - VIA

 

Projekt VIA je osmišljen s namerom prezentovanja u svim državama vezanim uz njegovo nastajanje. Realizaciji projekta je prethodila razmena umetnika koja je omogućila dubinsko terensko istraživanje i kreaciju ideja na samom izvoru. Projekat je započeo putovanje u Rijeci (Hrvatska), pa se sada seli u Beograd (Srbija), nakon čega sledi Aberystwyth (Velika Britanija). Projekat završava izložbom u Veneciji (Italija), koja predstavlja konačni cilj, ali i početnu tačku, čime se simbolično zatvara krug saradnje.