Home

VESTI

Marčelo: Nema univerzalnog recepta, svako ima svoju jednačinu

No Comments Kultura

Marčelo: Nema univerzalnog recepta, svako ima svoju jednačinuBesplatnu muzičku radionicu sa temom “Reči i pisanje tekstova pesama” (Lyric and song writing), održali su juče Marčelo i DJ Rade Sklopić u malom klubu Domu omladine.

  

Mladi posetioci imali su priliku da postavljaju pitanja kako nastaju tekstovi pesama u zabavnoj i neformalnoj atmosferi, a iznad svega da se informišu o celom takmičenju “Converse Rubber Tracks” koji nastavlja sa aktivnostima na proleće sledeće godine.

    

“Mom kompozitoru Radetu i meni bilo je baš zabavno – nikad ranije nismo imali prilike da držimo radionicu ove vrste. Ideja nam je bila da sa ljudima podelimo svoj kreativni proces umesto da delimo nekakve savete i izmišljamo tobožnja pravila, jer se to, na kraju krajeva, i ne može: nema univerzalnog recepta, svako ima svoju jednačinu. Ljudi su nam postavljali zanimljiva pitanja, izgleda da su se i oni lepo proveli. Najbolji je bio momak koji je upitao da li sam ikada razmišljao o tome da bi me neko zbog tekstova koje pišem mogao skratiti za glavu – objasnio sam mu da stvarno ne znam šta bih sa sobom i ovo malo visine ako bih postao kraći još i za glavu!”, izjavio je Marčelo nakon održane radionice.

 

 

 Marčelo: Nema univerzalnog recepta, svako ima svoju jednačinu

Marčelo: Nema univerzalnog recepta, svako ima svoju jednačinu

 

 

U okviru programa “Converse Rubber Tracks” do sada u regionu i našoj zemlji održano je šest besplatnih muzičkih radionica koje su držali najeminentniji regionalni muzičari i producenti.  Mesto i vreme održavanja narednih radionica do marta sledeće godine biće sukcesivno objavljivani.

Za više informacija o programu Converse Rubber Tracks, posetite sajt converse.rs