Home

VESTI

Marčelo i DJ Rade Sklopić drže besplatnu muzičku radionicu!

No Comments Kultura

Marčelo i DJ Rade Sklopić drže besplatnu muzičku radionicu! Photo by Ana DanilovićMarčelo i DJ Rade Sklopić  drže drugu Converse Rubber Tracks besplatnu muziču radionicu u Beogradu! 20.12.2014. Mali klub Doma omladine Beograda, od 15-17h.
 
Nakon pet održanih besplatnih muzičkih radionica u regionu, svetski priznati program “Converse Rubber Tracks” vraća se u Beograd. Besplatna muzička radionica sa temom “Reči i pisanje tekstova pesama” (Lyric and song writing), održaće se 20. decembra u malom klubu Domu omladine od 15-17h.
  

Mladi muzičari imaće priliku da se informišu o celom takmičenju, a iznad svega dobiće mogućnost da postavljaju pitanja Marčelu i DJ-u Radetu Sklopiću kako nastaju tekstovi pesama. 

 

Marčelo ističe zašto mladi treba 20. decembra da dođu u Dom omladine: ”Moći ćete da pitate Radeta i mene sve što vas zanima o nastanku pesama i našem radnom procesu. Naglasak je malo više na tekstualnom aspektu, ali pošto je stapanje teksta sa muzikom nama podjednako važno, te vreme i energiju podjednako ulažemo u oba sastavna dela svake pesme, biće reči i tome. Koji su izazovi, šta su prepreke, kakva su moguća rešenja? Kako je nastala baš ta-i-ta pesma? Da li pesma u kojoj ne pišeš o samom sebi može biti iskrena koliko i one sasvim lične? Šta jedan tekst čini snažnim? Druženje, ćaskanje, neuštogljena atmosfera. Dođite!”

 

 

 Marčelo i DJ Rade Sklopić drže besplatnu muzičku radionicu! Photo by Ana Danilović

Marčelo i DJ Rade Sklopić drže besplatnu muzičku radionicu! Photo by Ana Danilović

 

 

Nakon Beograda, “Converse Rubber Tracks” nastaviće početkom sledeće godine sa besplatnim muzičkim radionicama u regionu. Mesto i vreme održavanja narednih radionica do marta sledeće godine biće sukcesivno objavljivani.

Za više informacija o programu Converse Rubber Tracks, posetite sajt converse.rs