Home

VESTI

Manhattan from Brooklyn by Delch

No Comments Kultura

Milan Delčić DelčaNa izložbi fotografija Manhattan from Brooklyn by Delch biće prikazano deset fotografija zabeleženih okom i aparatom dramaturga i muzičara, Milana Delčića Delče.
Fotografije, nastale u jesen 2009. godine dočaravaju pogled na Manhattan tokom kišnih i oblačnih večeri, što je stvorilo posebno zanimljivu atmosferu za stvaranje fotografija.
Iako sa velikim iskustvom u muzici, ovo je Delčina prva izložba fotografija, kojom otvara novo poglavlje u svom umetničkom izražavanju.

 

Nekoliko rečenica o trenutku

 

Jesen 2009. Moj prvi boravak u gradu svih gradova, New York-u.
U nekoj od radnjica kod 42. ulice, nekoliko dana po dolasku, zahvaljujući vrlo ubedljivom prodavcu, (klasična New York škola “prodaću ti i ono što ti nikada ne bi palo na pamet da kupiš”), mala kamera Kodak EasyShare M1033, za  privatne  digitalne uspomene, uz neke potrebne i neke sasvim nepotrebne dodatke, postala je moja.
Jedne večeri na putu iz Brooklyn-a ka Manhattan-u, izašao sam iz F train-a na York stanici, i krenuo ka East river-u. Prošavši ispod Brooklyn  bridge-a, ugledao sam savršene kulise za fotografije New York-a – pristanište Fulton Ferry Landing.

Posle nekoliko sasvim običnih fotografija, uključio sam program za landscape, postavio aparat na pripadajuće plastično postolje (za koje  sam mislio da mi nikada neće zatrebati), podmetnuo upaljač da bih dobio malo iskošen donji rakurs, i uperio mali objektiv preko reke ka Manhattan-u.
Ne, to više nisu bile samo fotografije za moj lični veliki folder uspomena!

 

 

 Manhattan

 

 

Od tada sam, fotografišući, na tom mestu proveo još nekoliko večeri. Od skoro pedeset fotografija izabrao sam ovih devet i još jednu – nešto kao autoportret, koja je na flajeru za izložbu.
Ono nešto zbog čega su ove fotografije sada tu pred Vama je trenutak.

Baš taj, tada, tog i tog oktobra, ili tog i tog novembra, u baš toliko sati, sa baš tog mesta, sa baš tog stuba ograde, sa baš te klupe, i baš tada kada je nebo bilo beskrajno sivo i obasjano svetlostima velegrada, i baš tada kada je sipila sitna kiša, onako neumoljiva, dosadna i sasvim vlažna, kao nijedna druga…
Ja sam samo prepoznao taj trenutak.

I podelio ga sa Vama.

Sve je to Manhattan from Brooklyn by Delch.
Milan Delčić

 

 

 

 

Izvor:

o3one.rs