Home

VESTI

Konkurs za fotografiju godine

No Comments Kultura

Konkurs za fotografiju godine magazina STATUSNajbolje fotografije pristigle na konkurs časopisa STATUS za izbor fotografije godine, Ljudi otvorenih očiju, biće prikazane u O3ONE-u, od 25 – 30. januara 2010.

Na osmi Statusov konkurs za najbolju fotografiju godine, pristigao je veliki broj radova, preko petstotina, koje potpisuje šezdeset domaćih autora.

 

Žiri sacinjen od urednika fotografije beogradskih medija za najbolje proglasio je radove Marka Risovića (nadlanu.com), Radeta Prelića (tanjug) i Sanje Knežević (sanjaknezevic.com).

Publika O3ONE-a moći će da vidi i četrdeset fotografija koje su ušle u uži izbor konkursa, kao i četrnaest reportaža, prikazanih u elektronskoj formi, koje žiri ove godine prvi put ocenjuje.

 

Konkurs za fotografiju godine magazina STATUS

 

 
Magazin Status ce u O3ONE-u dodeliti i nagradu za „licnost 2009“, koja je ovog puta pripala plivacici Nadi Higl. U tradicionalnoj anketi magazina STATUS, stotinu anketiranih umetnika, književnika, novinara, sportista, politicara i intelektualaca, osim licnosti, bira i dogadaje koji su obeležili godinu, pozitivno i negativno, kao i novinara godine, a tu titulu ponela je Brankica Stankovic sa TV B92.