Home

VESTI

Inspiracija Beograd, KC Grad

No Comments Kultura

Inspiracija Beograd, KC GradKulturni Centar GRAD u 2012. počinje sa organizovanjem umetničkog rezidencijalnog programa pod nazivom INSPIRACIJA BEOGRAD. U okviru ovog programa će Beograd posetiti i u njemu stvarati više renomiranih stranih umetnika, koji će inspiraciju za svoj rad naći u ovom gradu i kontaktu sa njegovim stanovnicima.
 

Jedan od prvih učesnika u programu biće švedski umetnik Jakob Dalgren (Jacob Dahlgren) koji će u Beogradu boraviti tokom tri nedelje u Junu 2012.
 

Radove Jakoba Dalgrena odlikuje duhovita i ironična upotreba svakodnevnih predmeta koji su tipični za vreme u kojem živimo- vreme masovne proizvodnje i masovne potrošnje.

Tokom svog boravka u Beogradu, on će raditi na instalaciji u galeriji KC GRADa. Tokom tri nedelje publika će moći da prati njegov radni proces. Instalacija koja je planirana zahteva da galerija bude pregrađena “lažnim” zidom. Koristeći bušilicu i ogroman broj tiplova različitih boja, umetnik će stvarati sliku sa motivom koji je inspirisan njegovim boravkom u Beogradu.

 

 Inspiracija Beograd, KC Grad

Inspiracija Beograd, KC Grad

 

 

Rezidencija i rad na instalaciji se odvija od 16. juna do 01. jula 2012. Ceo proces će biti otvoren za publiku koja će moći da posećuje galeriju tokom celog trajanja izrade instalacije. Tokom ove nedelje, svakog dana od 16 do 20h možete pratiti rad na instalaciji u Velikoj Galeriji Kc Grada.

AIR program je podržala Ambasada Švedske u Beogradu.