Home

VESTI

“Great British Weekend” u Mikser House-u

No Comments Kultura

"Great British Weekend" u Mikser House-uOU beogradskom Mikser Hausu (Karađorđeva 46) će u petak, 12.septembra, u 17h biti otvoren  festival britanske hrane i pića, pod nazivom GREAT British Weekend (GBW).
  
Na festivalu, koji će trajati do nedelje uveče, posetiocima Miksera će biti predstavljeni proizvodi 32 britanske kompanije i čak 35 premijernih pivskih brendova. Svi posetioci će imati jedinstvenu priliku da se, na jedan potpuno drugačiji način, upoznaju sa konceptom kraft piva i otkriju jedan novi svet, u kojem se pristup ovom piću tretira kao avantura i kreativnost.
  

Među izlagačima će biti i proizvođači hrane i sireva, koji se takođe prvi put predstavljaju javnosti u Srbiji, a specijalno za ovu priliku, Mikser kuhinja je u saradnji sa glavnim kuvarom Britanske rezidencije pripremio poseban GBW jelovnik, koji će biti u ponudi samo tokom trajanja festivala. Osim ekskluzivnih prehrambenih proizvoda i zanatskih piva, za posetioce je pripremljen i zanimljiv dnevni program, uključujući i radionice o kućnom pivarstvu i nagradne igre.

Muzički program će takođe biti u duhu Veliki Britanije, pa će u u skladu sa tim, u subotu od 21h, na bini Mikser House-a nastupiti prvi beogradski tribjut bend Bitlsa “Bestbeat”, sastav koji svojim dvočasovnim programom od preko 50 pesama ne ostavlja ravnodušnim ni najtvrdokornije fanove čuvenih liverpulskih buba.

Dnevni ulaz u Mikser House će se naplaćivati 300 dinara, a svi posetioci će na vratima dobiti brendiranu čašu za konzumaciju pića. Radno vreme #GBW2014: petak (12.9.) 18-22h, subota (13.9.) 12-24h, nedelja (14.9.) 12-22h.

 

 

 "Great British Weekend" u Mikser House-u

"Great British Weekend" u Mikser House-u

 

 

Video najavu #GBW2014 možete pogledati na linku.

 

Za kompletan program festivala i više informacija o brendovima koji će na njemu biti predstavljeni posetite Fejsbuk stranu www.facebook.com/PubsAreGREAT.

MIKSER je multidisciplinarna platforma koja podstiče razvoj kreativne ekonomije zemlje i regiona, i uspostavlja dijalog između savremenih globalnih tendencija i domaće i regionalne prakse.

Organizacija MIKSER pokrenula je MIKSER FESTIVAL najveću regionalnu smotru kreativnosti i inovacija i osnovala MIKSER HOUSE – Balkanski dizajn centar, permanentni multifunkcionalni prostor za kulturne, edukativne i komercijalne aktivnosti, smešten u inspirativnom zdanju nekadašnje industrijske garaže. Zahvaljujići sinergiji oba Mikserova projekta locirana u Savamali, ovaj zapušteni kvart prolazi kroz proces urbane transformacije u progresivni kulturni distrikt.

GREAT British Weekend (#GBW2014)
Festival britanske hrane i piva u Beogradu
(12-14.9.2014.)