Home

VESTI

“From Israel with love” u Mikseru

No Comments Kultura

"From Israel with love" u MikseruBogatstvo izrealske kulture za vikend u Savamali, “IZ IZRAELA, S LJUBAVLJU” 28. i 29. NOVEMBRA U MIKSER HOUSE-U.
  
“From Israel with love“ je dvodnevna manifestacija koja će se 28. i 29. novembra održati u Mikser House-u i na kojoj će, kroz brižljivo kreiran progam, biti predstavljena izraelska kultura, gastronomija i muzika. Manifestacija se realizuje u organizaciji Miksera i ambasade Izraela u Beogradu, a uz podršku modnog studija “Klik”.
  

U subotu i nedelju, od 12 do 17 časova, svi zainteresovani će imati priliku da uživaju u jedinstvenoj fuziji izraelskih i balkanskih kulinarskih majstorija Reema Hertsa (vlasinka restorana Smokvica) i Erana Elhalala (vlasnika poznatog restorana Saro Bistro na Menhetnu).

Prvog dana manifestacije, u 17 časova, osnivačica GeekChicTLV, Centra za modno preduzetništvo u Izraelu, Viktorija Kanar, održaće prezentaciju o istoriji izraelske mode, nakon čega će (17:30) uslediti i razgovori o modi na kojem će učestvovati  modni dizajneri iz Izraela – Michal Hidas, Liron Itzhakov i Eva Al Keneresh i modni dizajneri iz Srbije. Razgovor će moderirati Viktoria Kanar, Nenad Radujević

U 18 časova biće otvorena izložba "Exchanged Glances", svojevrstan spoj radova osmišljenih kao zajednički serijal fotografija Milene Đorđević iz Srbije i Dora Neva iz Izraela, dok je večernji program rezervisan za koncert pionira orient metal zvuka – benda Orphaned Land, poznatih po tome što kroz svoju muziku šire jasne poruke ljubavi i tolerancije.

 

 

 "From Israel with love" u Mikseru

"From Israel with love" u Mikseru – The Hazelnuts

 

 

Manifestacija se završava koncertom Mikser Big Band-a koji će svirati omaž Glenu Mileru, specijalno pripremljenom za ovu priliku, a nastup će obogatiti i “bis” benda The Hazelnuts koji će još jednom izaći pred beogradsku publiku.

Ulaz na sve programe je besplatan, sem na koncert grupe Orphaned Land, 28. novembra u 21 čas. Karte za koncert dostupne su na prodajnim mestima Gigs Tix-a po pretprodajnoj ceni od 1000 dinara. Cena će na ulazu biti 1200 dinara.

 

 

"From Israel with love" u Mikseru

"From Israel with love" u Mikseru – Orphaned land

 

 

MIKSER je multidisciplinarna platforma koja podstiče razvoj kreativne ekonomije zemlje i regiona, i uspostavlja dijalog između savremenih globalnih tendencija i domaće i regionalne prakse.

 

Detaljan program:
www.house.mikser.rs/sr/vesti/vesti/1089/from-israel-with-love

Orphaned Land “All is one“:

www.youtube.com/watch?v=Bds3FALcR7M

The Hazelnuts „It don't mean a thing“:
www.youtube.com/watch?v=kaVQ5imVbZs