Home

VESTI

FIST 06

No Comments Kultura

FIST 2010Šesti Festival internacionalnog studentskog teatra – FIST 06 održaće se na Fakultetu dramskih umetnosti u periodu od 11. do 14. novembra 2010.

FIST je festival koji su inicirali i iz godine u godinu kreiraju i organizuju studenti FDU-a sa katedre za Menadžment i produkciju pozorišta, radija i kulture. 

 

Tokom prethodnih pet godina Festival internacionalnog studentskog teatra posetilo je preko 15 000 posetilaca što je potvrda neophodnosti postojanja jedne ovakve manifestacije u kulturnom životu glavnog grada.

Kao što smo već navikli publiku, FIST svake godine ima određeni lajtmotiv. Ključni pojam ovogodišnjeg FIST-a 06 jeste pojam dekonstrukcije u teatru.

Dekonstrukcija nije demontiranje strukture teksta, već demonstracija da je tekst već demontirao sam sebe. Očigledno, njegov čvrst oslonac nije od kamena već od vazduha. – J. Hillis Miller

 

 

FIST 2010

FIST 2010

 

 
Kroz glavni program FIST-a 06, koji ove godine sačinjavaju četiri predstave od kojih dve dolaze iz Poljske (Pozorišna akademija Aleksander Zelwerowicz), a po jedna iz Holandije (Pozorišna škola iz Utrehta) i Češke (Janaček pozorišna akademija iz Brna), predstavićemo publici rad najpoznatijih evropskih pozorišnih akademija.

S ponosom predstavljamo i Open Stage program, koji je uveden ove godine, a koncipiran je tako da na sceni okupi pozorišne akademije iz svih bivših jugoslovenskih republika.

Pored glavnog i Open Stage programa FIST 06 će sačinjavati  i edukativni program u okviru kojeg će biti održane 4 radionice: NEMOGUĆE PRIČE- Dramaturgija animiranog filma, koju će voditi Rastko Ćirić, STOP TRIK ANIMACIJA, Miloša Tomića, DEKONSTRUKCIJA HARMONIJE/HARMONIJA DEKONSTRUKCIJE- Laboratorija svetlosti, koju vodi Sonja Žugić i radionica TELO GLASA- Tehnika glasa Ane Sofrenović. FIST 06 će takođe u okviru edukativnog programa održati 3 tribine:

– 12. novembar
EKO DAN
Prezentacije projekata mladih aktivista u oblasti ekologije

– 13. novembar
DRUŠTVENO ODGOVORNI PROGRAM
Prezentacija magazina LICE ULICE

– 14. novembar
PROGRAM ZA MLADE LIDERE U KULTURI I UMETNOSTI
Prezentacija projekta Međunarodna kulturna saradnja – primeri dobre prakse
* Svi tribinski programi počinju u 13h!

Bogat muzički i vizuelni program očekuje vas  u okviru OFF programa FIST-a 06. I ove godine FIST radio možete slušati putem interneta, dok će FIST film, po običaju, zabeležiti kako ste se proveli.

Dobrodošli na FIST 06!