Home

VESTI

Epica Awards u Beogradu

No Comments Kultura

Epica Awards u BeograduBeograd će 22. januara 2010. godine biti domaćin ceremonije dodele nagrada najvećeg evropskog festivala kreativnosti – Epica, na kojoj će se okupiti kreativci iz cele Evrope – predstavnici najznačajnijih evropskih magazina o kreativnosti, kao i pobednici ovogodišnjeg festivala.

Epica festival (Europe’s Premier Creativity Awards), koji će biti održan ove godine 23. put, jedinstven je po tome što žiri čine urednici 40 evropskih magazina u oblasti reklama, dizajna i komunikacija, što učesnicima, pobednicima, ali i gradu domaćinu ceremonije, garantuje izuzetnu medijsku propraćenost.

Osnivač i direktor Epice, Endrju Rolins (Andrew Rawlins), zvanično je uručio ovih dana organizaciju ceremonije tog festivala Draganu Sakanu i “New Moment” magazinu za art i advertajzing, čiji je gost bio već nekoliko puta.

 

 

Epica Awards u Beogradu

Iako je sedište Epice u Parizu, taj festival čini jedinstvenim i ceremonija proglašenja pobednika, koja se svake godine seli u drugu evropsku prestonicu. Do sada je održana u Briselu, Amstedamu, Moskvi, Londonu, Helsinkiju, Pragu, Milanu, Skotholmu i Atini, a prvi put će biti održana u Beogradu, saopštio je “New Moment”.

Rolins je izjavio da je svaki put bio impresioniran profesionalnošću, organizacijom i srdačnošću ljudi u Beogradu, te da jedva čeka priliku da se pred evropskom kreativnom zajednicom pohvali gradom koji će većina njih posetiti prvi put.

Prema rečima Rejnoldsa, kada je 1980. postao predsednik agencije DMB&B u Parizu, jedan od njegovih ciljeva bio je da poboljša kreativnu reputaciju agencije.

“Uspeli smo da uradimo nekoliko kreativnih rešenja koja su imala potencijal da osvoje nagrade i počeo sam da se interesujem za festivale koji su postojali u to vreme. Evropska unija je tada bila još relativno mlada i sećam se da sam bio zapanjen saznanjem da ne postoji nijedan čisto evropski festival – u suštini, mogli smo da biramo samo između francuskih festivala i velikih međunarodnih, kao što su festival u Kanu i Clio. Nekoliko dana kasnije, iz Njujorka je došao moj šef. Imali smo veliki sukob oko nečega i, sasvim neočekivano, dobio sam otkaz! Srećom, ideja o evropskom festivalu je već postojala u mojoj glavi i tako je nastala Epica – prvi ‘čisto’ evropski reklamni festival”, naveo je Rejnolds.

Tokom postojanja, Epica je izgradila zavidnu reputaciju, a najbolji radovi se svake godine objavljuju u prestiznoj “Epica Book”.

Sajt Epica festivala je www.epica-awards.com

 

 

 

 

 

Izvor:

SEEcult.org