Home

VESTI

ELEKTROGRAD curated by Beo_Project

No Comments Kultura

ELEKTROGRAD curated by Beo_ProjectIzložba ima dva različita derivata koji se odnose na isti pojam. Sadrži seriju crteža/slika i seriju fotografija inspirisanih tehno muzikom u širem smislu. Crteži na platnu su promišljeni i svrsishodni.

  
Pravljeni su prema strogoj metodologiji- neprestano crtajući linije na podlozi, kao reakcija na uticaj tehno muzike. Crtežima korespondira serija fotografija koje direktno beleže tehno žurke sa ciljem da se opiše i dekonstruiše sam događaj, čineći slike manje personalnim, a više opisnim.
 

Sylvia Kovjenić
Rođena 1976. u Newcastle-u, Južnoafrička Republika. Diplomirala 2004. na Fakultetu primenjenih umetnosti i dizajna, odsek zidno slikarstvo, smer konzervacija-restauracija u Beogradu. Član ULUPUDS-a od 2004. godine. Školovanje nastavlja u Duesseldorfu, Nemačka, na Umetničkoj akademiji do 2006. Ovo je osma samostalna izložba, a imala više od dvadeset grupnih u zemlji i inostranstvu. 2013. dobila prvu nagradu iz slikarstva na izložbi „Žene slikari“ u Majdanpeku.

 

 

 ELEKTROGRAD curated by Beo_Project

ELEKTROGRAD curated by Beo_Project

 

 

Srdjan Veljović
Fotograf i kulturni radnik. Rođen 1968. godine. Završio Elektrotehnički fakultet. Član ULUS. Bavi se problemom identiteta i njegovog uspostavljanja kao polja konstituisanog spolja istražujući mesta prestupa granice koja ga definiše. 

 

Realizovao projekte:
Arhitektura i fašizam, Lep život kao eksces, Nebo, Granice roda, Ekonomija moći heteroseksualne veze, Koliko visoko je bezbedno, Nož žica, Umeće tranzicije, Transponovanje – Džoni Racković, Mnoštva, Tehno – pozicije potkulture, Moguća mesta solidarnosti, Muzeji i još po neko mesto sećanja , Fotografije, potreti, Jarboli 1996 – rad u toku, Industrija. Izlagao više puta grupno i samostalno u Srbiji, Makedoniji, Hrvatskoj, Bosni, Sloveniji, Rumuniji, Albaniji, Austriji, Nemačkoj.

ZAVOD
Kraljevica Marka 1, Savamala
www.facebook.com/ZAVODsavamala?ref=hl
www.beoproject.org