Home

VESTI

Dev9t sledećeg vikenda gostuje u DKSG

No Comments Kultura

Dev9t sledećeg vikenda gostuje u DKSGDKSG (Dom kulture „Studentski grad“) biće domaćin zimskoj, mini verziji, umetničkog događaja Dev9t, koji je ujedno i uvertira za sve ono što nas čeka u 2016. godini.

  

U Domu kulture „Studentski grad“, od 22. do 24. januara biće održan niz kulturno-umetničkih događaja. Izložbe, performansi, predstave, projekcije filmova, koncerti – sve ovo biće na trodnevnom  repertoaru, kao rezultat saradnje Dev9t i DKSG.
 

DKSG u 2016. priprema raznovrstan kulturni i umetnički program, kao i mnogo dobre zabave i zanimljive novitete. Jedan od njih je i saradnja sa DEV9T.

DEV9T u DKSG počinje izradom skulpture „Zarobljen u mreži“, autora Argona Razzija, koja govori o povezanosti čoveka i moderne tehnologije, a čije je svečano prikazivanje zakazano za 24. januar. Proces izrade skulpture posetioci će moći da prate sve vreme, zato što Dev9t podržava brisanje granica između umetnika i publike i smatra da svi treba da budu deo kretivnog čina. Publika će, između ostalih, imati priliku da vidi radove i performanse cirkuske trupe Cirkusfera, Viktora Kissa, Arpada Slančika, Iskaza, Ne Tamo, One Two Free, Ružice Milovanović, Aleksandra Jovkovića, Arteza, Ragea, Zeza, Đurađa Stevanovića, Alesa, ali i da se oproba u hodanju na štulama, akrobacijama sa vatrom, crtanju stripa i grafita. Pošto deca u nama nikada ne spavaju – spremite autiće, zagrejte prstiće jer vas očekuje igra iz detinjstva 1,2,3 na novoj Dev9t stazi!

 

 

 Dev9t sledećeg vikenda gostuje u DKSG - Photo by Bojan Vasiljević

Dev9t sledećeg vikenda gostuje u DKSG – Photo by Bojan Vasiljević

 

 

Podsećamo, prvi Dev9t je nastao kao potreba umetnika da se predstavi na zanimljiv način svakodnevnom čoveku i skrene pažnju društvu na to da je kreativan način razmišljanja i kontinuirano stvaralaštvo potreba, ne samo umetnika, nego svakog čoveka ponaosob. Prve godine delovanja, 2015. Dev9t je okupio preko 500 umetnika i za sedam dana ga je posetilo 15.000 ljudi. Ove godine festival će dobiti internacionalni karakter. Dev9t pružamogućnost i podršku da umetnik bez predrasuda, ogoljen, dođe i izrazi se na najbolji način i poziva sve posetioce da budu deo šarenog, kolektivnog umetničkog čina. Tako će biti i u DKSG-u od 22. do 24. januara.

 

 

Dev9t sledećeg vikenda gostuje u DKSG - Photo by Bojan Vasiljević

Dev9t sledećeg vikenda gostuje u DKSG – Photo by Bojan Vasiljević

 

 

Ulaz na sva dešavanja je slobodan.

Detaljan program i satnicu možete pratiti u okviru Facebook eventa:
www.facebook.com/events/233067867024666/
Video sa Dev9t 2015:

www.youtube.com/watch?v=hiPIeeCZFqg

DEV9T ove zime gostuje u DKSG!
Probudi se kulturno, jer stvaramo dalje.
22-24. januar 2016.