Home

VESTI

Bloodesign – Izložba studenata FPU

No Comments Kultura

Bloodesign - Izložba stuednata FPUKo smo mi? Grupa studenata FPU. Grupa mladih ljudi koja pokušava da artikulise svoj stvaralacki nagon dizajniranjem i izradom predmeta za svakodnevnu upotrebu sa ciljem da u njima uspostavi balans funkcionalnog i estetskog.

 

Trenutno nemamo kontakt sa industrijom,ali to želimo. Osim prezentacije prototipova,cilj izložbe je i da podelimo svoje iskustvo njihove izrade sa korisnicima ovih upotrebnih predmeta.

 

Izrada prototipa je skup neprijatnih i prijatnih situacija i procesa. To su detinjstvo, igračke, škola, masta, gledanje u plafon,skica na salveti, nered na stolu, izgrižene olovke, markeri, "crko komp", nespavanje, kafa, nepravilno sedenje, upoznavanje prigradskih naselja, trka sa vremenom, "odeš tamo, pa nema", jedan majstor, drugi majstor, deseti, opet onaj prvi majstor, novac, još novca, pantomima sa majstorom, znoj, njegov znoj, piljevina, buka, krv, gotovo… pa sve iz početka.
 

 

Bloodesign - Izložba studenata FPU
Bloodesign – Izložba studenata FPU

 

Ovim želimo da skrenemo pažnju prosečnom korisniku na složen proces kroz koji smo prošli ali i na našu umetničku sastisfakciju na kraju tog puta. To nije više "samo" stolica, sto, čiviluk…to je za nas dizajn.
 
Predvidjeno je da prototipovi budu slobodno rasporedjeni u galerijskom prostoru. Skoro svi modeli su od drveta, sličnih boja i kvaliteta izrade, pa im je vizuelni identitet usaglašen.

 

 

 

Bloodesign - Izložba studenata FPU
Bloodesign – Izložba studenata FPU

 

 

Kao deo izložbe, predvidjene su i video projekcije (plazma TV ili videobim) na kojima će se ciklicno prikazivati film, kratke umetničke forme čija radnja prati izradu svakog prototipa. Jedan dan će biti izdvojen za usmeno izlaganje, gde će svaki autor imati priliku da se obrati posetiocima i da ih bolje upozna sa svojim proizvodom i procesom njegove izrade.

 

 

 BLOODESIGN
Izložba studenata FPU, 7–14.mart
Velika Galerija – KC GRAD