Home

VESTI

BG Sajam knjiga: Od A do Š

No Comments Kultura

BG Sajam knjiga: Od A do ŠMeđunarodni sajam knjiga u Beogradu počeo je danas, a svečano Će ga otvoriti u 18 sati dve dame literature – srpska i madjarska književnica Radmila Lazić i Noemi Seči.

   

Posetioci će NA 57. sajmu moći do 28. oktobra, da razgledaju štandove oko 800 učesnika, među kojima 489 direktnih izlagača, od toga 60 iz inostranstva.
  

U odnosu na prošlu godinu, novost je što će ovoga puta vrata sajma za posetioce biti otvorena večeras do 21 sat.Pojedinačne ulaznice i dalje koštaju 250, a za grupne posete 150 dinara.

 

Ove godine će biti obeleženi jubileji Borilsava Pekića, Stevana Raičkovića i Radomira Konstantinovića, a pripemljeno je i nekoliko zanimljiivih izložbi "Regonalna književna periodika", "Kultura ćirilice i kaligrafije","Bibiana" o najlepšim knjigama za decu iz Slovačke… Pored toga ovogodišnji nastup Republike Srpske na 57. Međunarodnom sajmu knjiga u biće u znaku 120 godina od rođenja dobitnika Nobelove nagarde za književnost Ive Andrića.

Svi izlagači su se pripremili da u četvrtak (26. oktobar) prirede posebne programe za školarce na "njihov dan", koji će otvoriti ministar nauke i prosvete Željko Obradović.
 

 

 BG Sajam knjiga: Od A do Š

BG Sajam knjiga: Od A do Š

 

 

Uručenje nagrada Sajma je u četvrtak, (25. okrobra) za izdavača godine, izdavački poduhvat godine i dečiju knjigu. Takođe, biće uručena nagrada "Dositej Obradović" stranom izdavaču s kontinuiranim doprinosom u objavljivanju i promociji srpske književnosti. Ove godine, ta nagrada dodeljuje se slovačkoj kući "Kalligram".

Poslednjeg dana sajma, "Otvorena knjiga" biće predata predstavniku Poljske, koja će biti počasni gost 58. Međunarodnog beogradskog sajma knjiga 2013. godine.

 

 

Izvor:

Blic