Home

VESTI

BDW Three Weekly Superstars

No Comments Kultura

Arik Levy Belgrade Design Week (BDW) i Designed.rs predstavljaju tri superzvezde koje će govoriti na petoj Nedelji dizajna (ove godine BDW se održava se od 29.maja do 05.juna 2010.godine).

 

Prošle nedelje ste imali prilike da se upoznate sa tri superzvezde koje su nam ljudi iz BDW-a predstavili, a to su bili BIG Bjarke Ingels, Graphic Thought Facility (GTF), Nika Zupanc.

 

Ove nedelje Vas upoznajemo sa sledeća tri predavača:

 

Arik Levy

Arik Levi je izraelski multidisciplinarni umetnik koji se bavi dizajnom, tehnologijom, umetnošću, fotografijom i filmom. Njegovi radovi bili su predstavljani u svim prestižnim svetskim galerijama i muzejima, kao što su Viktorija i Albert u Londonu ili MoMa u Njujorku.

{mgmediabot2}type=youtube|youtubeid=T7H5n2ETQZY&feature|width=450|height=364{/mgmediabot2}

Najpoznatiji je po svom dizajnu nameštaja za poznate svetske brendove, instalacijama i limitiranim serijama. Levi živi i radi u Parizu gde ima sopstveni studio sa preko 20 dizajnera.
Neki od klijenata za koje je Arik Levy radio su Adidas, Baccarat, Cassina, Cerutti Baleri, Fiat, Gaia&Gino, Henessy, hatria, Ikea, Lancome. Serralunga, Swarovski, Viccarbe, Zanotta itd.

Li Edelkoort

Li Edelkoort je apsolutno najveći svetski “trend forecaster”. Njena provbitno amaterska naklonjenost ka predviđanju trendova razvila se u ozbiljnu profesiju.

Li Edelkoort
Li Edelkoort

Li najavljuje ideje, boje, materijale, oblike i načine komunikacija koji će u naredne dve ili više godina biti najviše zastupljeni, jer kako ona kaže “bez prethodnog znanja, i bez dizajna, proizvod ni ne postoji.” Kao brend konsultant radila je za neke od najvećih svetskih kompanija kao što su Nestle, Coca-Cola, Nissan, Camper, Siemens, Moooi, Estée Lauder, Lancôme, L'Oréal, Shiseido, Gucci, itd.

 

 

X architekten

X architekten je grupa posvećenih arhitekti koji razvijaju konceptualne stavove o savremenoj arhitekturi kroz projektom ujedinjen rad.
Kao matematička promenljiva x se zalaže za otvorenost. x zahteva množinu: ekipa sa ravnom hijerarhijom zamenjuje profesionalni profil arhitekte kao usamljenog boraca.
Dinamika stalnog radnog procesa oscilira između kreativnosti i (samo) kritike čime dozvoljava pojavu kvalitetnog standarda iznad kapaciteta svakog pojedinačnog člana.
x architekten aktivnosti obuhvataju kompletan asortiman od izgradnje stanova i kancelarija, objekata za industriju i trgovinu, projekata za kupovinu i zabavu do dizajna i urbanizma.

Folded Corten House
Folded Corten House
 

Izvor:

Designed.rs