Home

VESTI

BDW Three Weekly Superstars predstavlja

No Comments Kultura

Belgrade Design WeekWilkhahn, Kilo Design, Design Museum Holon
Belgrade Design Week (BDW) i Designed.rs predstavljaju tri superzvezde koje će govoriti na petoj Nedelji dizajna (ove godine BDW se održava se od 29.maja do 05.juna 2010.godine).

Prošle nedelje ste imali prilike da se upoznate sa tri superzvezde koje su nam ljudi iz BDW-a predstavili, a to su bili Arik Levy, Li Edelkoort, X architekten. Ove nedelje Vas upoznajemo sa sledeća tri predavača:

 

Wilkhahn

Kao ni jedna kompanija u svojoj delatnosti, Wilkhahn, međunarodno priznati proizvođač kancelarijskog nameštaja, stajao je decenijama sa oznakom kvaliteta “dizajnirano i napravljeno u Nemačkoj”. Oni su počeli sa izradom drvenih stolica i nameštaja sve do 1950, kada je kompanija počela da stvara sopstveni dizajnerski jezik, spajajući povećanu funkcionalnost i održiviji dizajn.

 

 

 Wilkhahn1

 

 

Wilkhahn takođe igra vodeću ulogu u brojnim inovacijama koje su dobile nagrade kao što su Nemačka nagrada za marketing (German Marketing Prize) i Nemačka nagrada za ekologiju (German Ecology Prize).

 

 

Wilkhahn2

 

 

Kompanija je osnovana u Nemačkoj 1907.godine, a danas ima preko 600 zaposlenih širom sveta. Oni predstavljaju Wilkhahn na 91 tržištu i svim kontinentima. To je kompanija koja pravi “Odgovorni nameštaj za profesionalni život!”

 

 

Wilkhahn3

 

 

Kilo Design

Lars Larsen osnivač je studija KILO, aktivnog na polju industrijskog dizajna, a baziranog na direktnom pristupu dizajnu, spajajući elemente savremene kulture različitih miljea: artistička scena i ulično stvaralaštvo, modna kuća i radionica.

 

 

 Kilo Design1

 

 

Urođeni talenat Larsa Larsena za upadljiva i jednostavna rešenja na kompleksne probleme dizajna donelo mu je instant priznanje kao jedne od najuspešnijih danskih zvezda u usponu.

Kilo je partner KIBISI kompanije, koju su u Kopenhagenu osnovali Kilo Design/Lars Larsen, BIG/Bjarke Ingels i Skibsted Ideation/Jens Martin Skibsted.

 

 

Kilo Design2

 

 

Svaki partner doprinosi svojom inteligencijom i iskustvom u okviru posebne oblasti, pružajući KIBISI-u cutting edge znanje i knowhow  na polju arhitekture, dizajna, nameštaja, elektronike, transporta, savremene kulture i lajfstajla.

 

 

Design Museum Holon

Temelji Holona, industrijskog predgrađa Tel Aviva, postavljeni su tek 1935. godine. Manje od jednog veka kasnije, ovaj gradić postao je druga najveća industrijska zona Izraela, ali i jedna od izraelskih prestonica kulture.

Velikim radom i strastvenim zalaganjem, uprava Holona, na čelu sa gradonačelnikom Motijem Sasonom, uspela je da za svega nekoliko godina otvori i uspešno organizuje brojne muzeje, kulturne centre, biblioteke i manifestacije.

 

 

Design Museum Holon

 

 

U sklopu zalaganja za promociju kulturnih i kreativnih industrija, Holon je u martu 2010. godine postao domaćin još jednog fantastičnog projekta, novog arhitektonskog i dizajnerskog čuda – Muzeja dizajna, izrađenog po projektu svog sugrađanina i jednog od najpoznatijih savremenih arhitekata – Rona Arada, čime je grad na sebe skrenuo pažnju celokupne svetske kulturne i kreativne javnosti.

Retki su gradovi u svetu koji imaju muzeje posvećene dizajnu, a Beogradska nedelja dizajna ove godine ima veliku čast da na svojoj konferenciji ugosti kreativnu direktorku Muzeja dizajna u Holonu – Galit Gaon.

 

 

 

 

Izvor:
Designed.rs