Home

VESTI

Baba Martin Design Market

No Comments Kultura

Baba Martin Design MarketMikser Design Market, omiljena kreativna oaza beogradske publike, za poslednje savamalsko izdanje želi da oda počast svim nestalnim, turbulentnim, nekada lepim, nekada manje lepim prilikama u kojima smo se sa svima vama našli i uspešno ih pregurali. 

  

Baba Martin Design Market biće održan 19. marta od 12 do 20h, a ulaz za sve posetioce je slobodan.

     

Kako se svaki put trudimo da vas novom i svežom temom obradujemo, ovaj put smo inspiraciju našli u Baba Marti, nepogrešivom vesniku kraja zime i početka proleća, koja svojim promenama raspoloženja savršeno oslikava sve ove godine koje smo ostavili iza nas, a kroz koje ste nam bili beskompromisno verni.

Baba Marta je mitska figura, jedan od najstarijih paganskih likova koji su preživeli dolazak hrišćanstva, veoma odbro poznat u našem delu Blakana, koja u svojim suknjama donosi kraj surovih zima i zeleno bujanje proleća.

Ipak, Baba Marta, ispod svoje umile crvene marame i prijatnog izboranog lica, krije i malo ljutine.

Ukoliko se ne umoli na vreme, Baba Marta će svojim lošim rapoloženjem, usred cvetanja prvih visibaba i visideda, poslati hladan mraz i jos poneku pahulju koja je ostala skrivena u njenim skutima, da nas podseti da ne ide sve baš tako lako i glatko! Kako nam zdrav razum govori da se sa dotičnom ne valja preterano šaliti, ovaj put idemo sigurno i pažljivo napred, kako bi razbili potencijalni baksuz. Kao naš poklon i znak dobre volje, ponudićemo ćudljivoj starici najbolje od beogradske kreativne scene što se može naći u nadi da će ostati nasmejana do kraja marta.

 

 

 Baba Martin Design Market

Baba Martin Design Market

 

 

Za naše poslednje savamalsko druženje smo se potrudili da vam predstavimo što više stvaralaca kojima ste bili verni sve ove godine, ali i da napravimo zavidan broj marketskih premijera! Rezultat je da imamo preko 60 kreativnih duša a na linku ispod možete videti ko su:

www.facebook.com/events/383589111999563

MIKSER je multidisciplinarna platforma koja podstiče razvoj kreativne ekonomije zemlje i regiona, i uspostavlja dijalog između savremenih globalnih tendencija i domaće i regionalne prakse.
 
Organizacija MIKSER pokrenula je MIKSER FESTIVAL najveću regionalnu smotru kreativnosti i inovacija i osnovala MIKSER HOUSE – Balkanski dizajn centar, permanentni multifunkcionalni prostor za kulturne, edukativne i komercijalne aktivnosti, smešten u inspirativnom zdanju nekadašnje industrijske garaže. Zahvaljujići sinergiji oba Mikserova projekta locirana u Savamali, ovaj zapušteni kvart prolazi kroz proces urbane transformacije u progresivni kulturni distrikt.