Home

VESTI

Art tura na ulicama Beograda

No Comments Kultura

Art tura na ulicama Beograda, 2011Narodni muzej iz Beograda predstaviće tokom leta dela iz umetničkih zbirki na reprodukcijama koje će biti izložene na fasadama u Knez Mihailovoj i još nekoliko ulica u centru prestonice.

Projekat pod nazivom "Art tura" obuhvata 33 reprodukcije umetničkih dela iz zbirki likovne umetnosti Narodnog muzeja u Beogradu, od srpskog slikarstva 18. i 19. veka, preko jugoslovenskog slikarstva 20. veka, do kolekcije strane umetnosti, rekla je na konferenciji za novinare direktorka te ustanove Tatjana Cvjetićanin.

 

Uramljena i opremljena odgovarajućim legendama, na fasadama u centru izložena su dela Kloda Monea, Kamija Pisaroa, Pjera Ogista Renoara, Pabla Pikasa i domaćih autora Katarine Ivanović, Paje Jovanovića, Nadežde Petrović, Jovana Bjelića, Save Šumanovića i Milene Barili.

Za publiku je obezbedjen i audio vodič kroz izložbu, koji počinje od slike "Tahićanka", izložene na fasadi zgrade Narodnog muzeja u Čika Ljubinoj ulici, a završava se slikom "U parku" na početku Knez Mihailove ulice. Izložba "Art tura" će biti otvorena od 4. jula do 30. septembra.

 

 

 Artura, Beograd, 2011

Artura, Beograd, 2011

 

 

 

 

 

Izvor:

beta.rs