Home

VESTI

April u galeriji O3one

No Comments Kultura

Galerija O3one Video radovi Marijane MarkoskeAntigena”, magistarski digitalni rad Marije PopivodeHeartware (Are we all cyborgs?)”, fotografije beogradskog muzičara i dramaturga Milana Delčića Delče sa Menhetna, radionica za studente “Plavi putovanje” (Voyage Bleu) u okviru multimedijalnog konkursa i humanitarne akcije za mlade mame i beskućnike, čine koncepcijski široko omeđen program galerije O3one tokom aprila.

Izložba video radova Marijane Markoske, koja će biti otvorena od 8. do 10. aprila, prikazuje decu koja interpretiraju odabrani tekst iz Sofoklove “Antigone”, i to u digitalnom 3D okruženju.

 

Filmske scenografije njihove generacije su idealni gejm-sajber prostori, koji se u umetničkom smislu nastavljaju na poznate, klasične obrasce. Naslov “Antigena” je višeznačan, i predstavlja igru reči koja, pre svega, asocira na antičku tragediju.

 

 

"Antigena" Marijane Markoske
"Antigena" Marijane Markoske
 
 
Magistarski digitalni rad Marije Popivode “Heartware (Are we all cyborgs?)”, u kojem se ljudsko srce funkcionalno povezuje s kompjuterom, biće predstavljen od 13. do 15. aprila.

Izložbu čine digitalne grafike, fotomontaže i video klipovi, koji se bave problemom povezivanja tehnologije i ljudskog tela.

“Heartware” je inplant, a kombinacija organskog i elektronskog sistema funkcioniše u simbiozi, gde se telesna energija korisnika hardvera u obliku impulsa šalje bežičnim putem ka računaru.

Beogradski muzičar Milan Delčić Delča, lider bivšeg sastava U škripcu, predstaviće se prvi put izložbom fotografija “Manhattan from Brooklyn”, od 16. do 17. aprila.

Reč je o deset fotografija nastalih u jesen prošle godine, koje dočaravaju Menhetn tokom kišnih i oblačnih večeri.

Prethodno će, 12. aprila, biti predstavljen humanitarni projekat “Dar ljubavi”, uz promociju paketa i knjiga za nove mame i izložbu i predstavu “Beba je rođena… uputstvo za upotrebu, molim!”. Svrha poklon paketa za bebe “Dar ljubavi” je da informiše, edukuje i pomogne roditeljima da bolje razumeju nove potrebe porodice.

Još jedan humanitarno-umetnički projekat “Home sweet home” Milana Janića i Ozona, kroz fotografije, video radove i instalacije, najavljen je od
19. do 22. aprila, a ima ambiciju da preko posebno dizajniranih kartonskih kuća obezbedi pomoć beskućnicima.

Izložba je deo kampanje “Poziv za akciju” koja sadrži konkretne sugestije na koje sve načine je moguće pomoći sugradjanima bez doma.

Zanimljivo da ta dizajn inicijativa istovremeno ima za cilj da obezbedi beskućnicima kartonska skloništa napravljena od kartonskih kutija i da ih, takođe, iskoristi kao oglasni prostor za poruku da “niko ne treba da živi u kartonskim kućama”.

Još jedna aprilska inicijativa je multimedijalni konkurs i radionica za studente “Plavo putovanje” (Voyage Bleu), od 26. aprila do 6. maja.

Uslov za učešće na konkursu je pohađanje radionice u istom tom periodu koju će, kako je najavljeno, voditi mladi umetnici i stručnjaci u oblasti likovne umetnosti, multimedije, grafičkog dizajna i fotografije.

“Plavom putovanju” mogu da se pridruže svi kojima “predstavljaju nešto poznato izrazi poput slobode duha, nekomformizma, snage ličnosti, spontanost, radost življenja, razumevanje, prihvatanje drugih, fleksibilnost stavova, sopstveni pogled na svet koji nas okružuje…”.

Sajt galerije O3one je www.o3one.rs

 

 

 

 

Izvor:

See Cult