Home

VESTI

Akupunktura grada: Poziv za ucestvovanje

No Comments Kultura

Akupunktura grada: Poziv za ucestvovanjeKulturni Front i KC Grad službeno pozivaju zainteresovane mlade stručnjake za saradnju na međunarodnom projektu “City Acupuncture” – „Akupunktura grada“ u sklopu evropskog programa Kultura 2007-2013, kroz učestvovanje na drugoj radionici koja će se održati u Beogradu, od 15. -19. oktobra 2012.
  

Projekt ‘City Acupuncture’ sprovodiće se kroz 2 godine (od  jula 2012. do maja 2014.) u pet gradova: Skopje, Beograd, Zagreb, Sarajevo i Split.
  

U svakom gradu će se održati petodnevna interdisciplinarna radionica na kojoj će učestvovati studenti i mladi stručnjaci (do 35 godina) različitih struka (arhitektura, kulturna antropologija, likovna umjetnost, dizajn itd.) iz svakog grada. Tema radionice je interdisciplinarno osmišljavanje malih intervencija s uticajem na kvalitetu gradskog života. Po završetku svake  radionice sledi i realizacija odabranih rešenja.

 

Projekt sprovodi konzorcij sastavljen od sledećih organizacija: Društvo arhitekata Zagreba u ulozi koordinatora projekta s partnerima Public Room Sarajevo, Public Room Skopje, Kulturni front iz Beograda te Društvo arhitekata Splita u ulozi pridruženog partnera. Podeljen je u nekoliko faza:

• Faza 1 Interdisciplinarne radionice u Skopju, Beogradu, Sarajevu, Splitu i Zagrebu.
• Faza 2 Intervencije u prostoru, u istim gradovima.
• Faza 3 Evaluacija izvedenih intervencija i projekta

 

Radionica u Beogradu je druga radionica u nizu i organizuje je Kulturni Front i KC Grad u period od  15. – 19. oktobra 2012.
(www.gradbeograd.eu/)

 

 

 Akupunktura grada: Poziv za ucestvovanje

Akupunktura grada: Poziv za ucestvovanje

 

 

PRIJAVA
Zainteresovani timovi ili pojedinci pozvani su da pošalju svoju prijavu do 5. oktobra 2012. godine koja sadrži kratki CV ili CV-je svih članova te barem jedan primer koji po njihovom mišljenju najbolje ilustruje male, ali efektne intervencije u gradskom prostoru.

Materijal (linkovi, fotomontaže, skice, tekst i sl.) uz kratki popratni vlastiti komentar poslati na mail [email protected] Prednost pri izboru imaće interdisciplinarni timovi ili će za učestvovanje na radionici biti odabrane individualne prijave različitih profesija. Rezultati izbora biće objavljen na stranicama sajta GRADa  do 7. oktobra 2012.
Više o projektu i radionicama:

Akupunktura grada – Beograd, 15-19. oktobar 2012 – Poziv za učestvovanje

www.gradbeograd.eu