Home

VESTI

8. godišnja izložba SKC-ove Radionice stripa i ilustracije “Đorđe Lobačev”

No Comments Kultura

8. godišnja izložba SKC-ove Radionice stripa i ilustracije "Đorđe Lobačev"Otvorena radionica kao i Škola stripa i ilustracije „Đorđe Lobačev“, prošle 2012. godine, navršila je 20 godina svoga postojanja i 10 godina rada u Studentskom kulturnom centru.

   

Ova tradicionalna izložba predstavlja retrospektivu rada generacija strip autora i ilustratora koji su prošli kroz edukaciju ove škole i polaznika aktuelnog programskog koncepta otvorene radionice iz 2012. godine. Otvorenu radionicu u SKC-u posećuju mladi  već oformljeni strip autori koji su ponikli u školi stripa i mladi autori aktuelne domaće strip scene.
   

Ovim segmentom rada sprovodi se strategija afirmacije najtalentovanijih mladih strip autora kod nas i njihova priprema za objavljivanje najuspelijih radova u domaćim i inostranim strip edicijama.

 

Broj učesnika nije ograničen jer je radionica otvorena za sve zainteresovane. Otvorena radionica broji preko 20 stalnih članova, a za tradicionalnu 8. godišnju izložbu Radionice napravljen je odabir njihovih najuspelijih radova.

 

 

 8. godišnja izložba SKC-ove Radionice stripa i ilustracije "Đorđe Lobačev"

8. godišnja izložba SKC-ove Radionice stripa i ilustracije "Đorđe Lobačev"

 

 

Na prošlogodišnjem jubilarnom 10. Međunarodnom salonu stripa, pedagogu, moderatoru i osnivaču Škole, Vladimiru Vesoviću, uručena  je nagrade izdavačke kuće „Dečje novine Dositej“ i opštine Gornji Milanovac za izdavaštvo u oblasti stripa, „Srećko Jovanović“. Zbog zavidnog kvaliteta radova koji se svake godine mogu videti na ovoj revijalnoj izložbi, za ilustraciju rečenog, napominjemo da su na proteklih 10 takmičenja Međunarodnog salona stripa, četiri polaznika baš ove škole i radionice bili dobitnici glavne nagrade – Grand prix festivala.

8. tradicionalna godišnja izložba SKC-ove Radionice stripa i ilustracije „Đorđe Lobačev“

četvrtak, 24 januar u 19.00 Srećna galerija

(traje do 15. februara)