Home

VESTI

7. Beogradski festival igre – saopštenje

No Comments Kultura

 7. Beogradski festival igre

Zbog vulkanskog oblaka nad Evropom i nemogućnosti da umetnici i tehničari stignu u Beograd svojim planiranim letovima, kao i štrajka železnice u Francuskoj i zatvorenog prelaza preko Lamanša, Beogradski festival igre je morao da otkaže pojedine naslove.

 

Zahvaljujući brzoj reakciji i profesionalizmu plesnih kompanija, kao i saradnji i punom razumevanju teatara u kojima su planirane predstave, sva gostovanja će se održati u novim i skorim terminima.
 
Tako će se predstave 7. Beogradskog festivala igre, odnosno "Vrt uživanja" kompanije Blanke Li iz Pariza, umesto 17. aprila, izvesti na sceni Opere Madlenianum 2. maja, dok će gostovanje predstave "Justicija" trupe Jasmin Vardimon iz Londona umesto 19. aprila u Sava Centru, biti potvrdjeno u najkraćem mogućem roku i zakazano u periodu do 5. maja.

 

Sva pristigla scenografija za izvodjenje pomenutih naslova nalazi se u magacinima u Beogradu, gde ce sacekati dolazak tehnickih i umetnickih timova iz Pariza i Londona.
 
Kupljene i protokolarne karte vaze za nove termine. Unapred smo zahvalni publici i novinarima na razumevanju i prihvatanju ovog odlaganja usled vise sile.
 

 

 7. Beogradski festival igre

 7. Beogradski festival igre

 

 

Naredna press konferencija odrzace se 22.4. u Art Caffe-u Sava Centra, kada najavljujemo predstavu Baleta iz Zeneve.
 
Do sada su na 7. Beogradskom festivalu igre izvedene predstave kompanija Aterballetto u Beogradu i Novom Sadu, Akrama Kana i Nacionalnog baleta iz Kine u Madlenianumu, trupe Peeping Tom u BDP-u, Kompanije Paola Ribeira u NP u Nisu, kao i Kibbutz Dance kompanije u Beogradu i Somboru. Kompletan tim Kibbutz Dance kompanije jos uvek boravi u Beogradu.
 
 
Za Beogradski festival igre,
 
 
Aja Jung
Direktor