Home

VESTI

54. Sterijino pozorje

No Comments Kultura

54. Sterijino pozorje

54. Sterijino pozorje ove godine zvanično će biti otvoreno 23. maja u 20:00 časova predstavom Maratonci trče počasni krug. Sve predstave kao i propratni program čitave manifestacije, održavaće se na na nekoliko lokacija u Novom Sadu, a to su: Srpsko narodno pozorište, Pozorište mladih, Muzej Vojvodine, Katolička porta, Zgrada NIS-a, i mnoge druge.

Prodaja karata počela je u sredu 29. aprila na Gigstix prodajnim mestima u Novom Sadu i Beogradu, dok će prodaja ulaznica na blagajni Srpskog narodnog pozorišta početi prvog dana festivala 23. maja. 

 
Cena za sve predstave nacionalnog programa iznosi 690 dinara, osim na dan otvaranja kada će cena karte iznositi 1490 dinara. Selekcija „Drugovi“ se prodaje po ceni od 690 dinara. Cena ulaznice za predstave Teatra Ulysses su od 1490 dinara, osim za predstavu „ Kralj Lir“ čija cena iznosi 1990 dinara.
 
 

54. Sterijino pozorje

Sve ostale detaljnije informacije vezane za ovaj događaj, možete pronaći na zvaničnom sajtu Sterijinog pozorja www.pozorje.org.rs
 
Sterija je festival nacionalne drame i pozorišta koji nam donosi najbolju produkciju srpskih pozorišta, savremenu i klasičnu – 17 predstava – koje se takmiče za prestižne Sterijine nagrade. Kao temeljna oznaka bića pozorja, savremena nacionalna drama se promoviše kroz dve festivalske koprodukcije, regionalnu radionicu savremenog teksta, prikaz monografskih i periodičnih publikacija.
 
Dimenziju internacionalnog podupiru tri predstave u selekciji DRUGO – VI , pet najboljih ostvarenja brionskog Kazališta Ulysses, Fokus Slovačka… Okosnica ovog programa jeste 13. međunarodni simpozijum pozorišnih kritičara i teatrologa, i tema Pozorišni festivali i razvoj publike.

Za više informacija posetite www.pozorje.org.rs