Home

VESTI

2. Međunarodni festival Stand Up komedije počinje sutra!

No Comments Kultura

2. Međunarodni festival Stand Up komedije počinje sutra!Kako preživeti 2012??? Dobrodošli na drugi po redu StandUpFest! U godini u kojoj nam prete smakom sveta, raznoraznim društveno-ekonomskim kataklizmama – branimo se osmesima!

    

Sada već tradicionalno, u oktobru u Domu omladine Beograda, StandUpFest dovodi izvođače koji će nas provereno zasmejati, ali i navesti na razmišljanje! Već prve festivalske večeri, 19. oktobra, posetioci StandUpFesta dobiće sliku stand up komedije u regionu kada će se publici predstaviti po jedan kvalitetan izvođač iz svake od bivših jugoslovenskih republika.
  

Među njima su i komičari koji premijerno nastupaju pred domaćom publikom: Ivan Šarić iz Hrvatske, Saško Kocev iz Makedonije i Aida Bukva iz Bosne i Hercegovine. Program vodi komičar iz organizacije Standup.rs – Srđan Dinčić.

 

Druženje sa komičarima iz Srbije i regiona nastavlja se druge večeri StandUpFesta, kada će program voditi gošća iz Zagreba – stand up komičarka Marina Orsag.

Posle dva dana druženja sa najboljim komičarima iz Srbije, ali i svih eksju republika (19. i 20. oktobar) u završnici festivala 21. oktobra "pravimo se Englezi"i uživamo u humoru izvođača sa engleskog govornog područja – te je neophodno da publika sa sobom u Dom omladine osim želje za dobrim provodom "ponese" i solidno znanje engleskog jezika jer prevoda neće biti.

Pored iskusnog komičara Gordona Southerna iz Velike Britanije, domaćoj publici će se tom prilikom predstaviti mlade snage rastuće scene stand up komedije u Kanadi – Mae Martin i Brayan O Gorman, kao i talentovani komičar iz Australije Jacques Barret.

 

 

 2. Međunarodni festival Stand Up komedije počinje sutra!

2. Međunarodni festival Stand Up komedije počinje sutra!

 

 

Rekla-kazala:

Sa mnogo entuzijazma i želje da kvalitetan humor bude deo svakodnevice naša organizacija donosi StandUpFest, drugi po redu.***

Nakon prošlogodišnjeg prvenca kada smo se upisali na listu festivala koji doprinose kulturnoj ponudi Srbije, naš zadatak je postao ozbiljniji i teži – da budemo bolji i da naša publika nastavi da raste sa nama u dobroj atmosferi.

Humor je fenomen intelekta, a kada se uspešno prenese na scenu oprobana je formula za dobar provod i pozitivan stav. Svi samo želimo da nam bude dobro, a smeh je dokaz da uspevamo u tome. Uživajte sa nama i dalje!

Reč direktorke StandUpFesta Milice Mihailović.

 

 

{mgmediabot2}type=youtube|youtubeid=-3r0lqTC98M|width=450|height=364{/mgmediabot2}
Promo StandUp Fest 2012

 

 

Rekli bi o StandUpFestu:

Ludvig Van Betoven: StandUpFest?! Nikad čuo…

Nostradamus: StandUpFest je sjajan, fore su potpuno nepredvidive…

Adam: Poslednji put sam se ovako smejao kad sam video zmiju koja govori!

Hemingvej: Zahvaljujući StandUpFestu sam dobio ideju za roman: "Starac i fore"

Gaj Julije Cezar: Kocka je bačena! Znam da nema veze sa StandUpFestom, ali mi se mnogo sviđa kad to kažem!

Adolf Hitler: Imam viziju, ovo mora da osvoji celu Evropu!

(napisao: stand up komičar i aforističar Srđan Dinčić)

 

 

{mgmediabot2}type=youtube|youtubeid=PbEZqatRyD0|width=450|height=364{/mgmediabot2}
Promo StandUpFest Srbija 2012

 

 

Lokacija: velika sala Doma omladine Beograda
Datum: 19, 20. i 21. oktobar
Vreme: od 20h

Cena ulaznice: 500 din i 200 din (za sedeća odnosno stajaća mesta). Cena kompleta za sva tri festivalska dana je 1.200 din. Napomena: broj kompleta je ograničen, te požurite ;). Karte se mogu kupiti na blagajni Doma omladine Beograda (011/ 3248 202) i na svim prodajnim mestima Eventim-a www.eventim.rs.