Home

VESTI

1. decembar – Svetski dan borbe protiv side

No Comments Kultura

Take the Lead – Preuzmi odgovornost

Povodom prvog decembra, Svetskog dana borbe protiv side, Omladina JAZAS-a je i ove godine pripremila različite akcije.

Na Trgu Republike 1. decembra biće organizovana centralna ulična manifestacija, u okviru koje će na štandovima biti deljeni kondomi i edukativni materijal. Na bini koju zajedno postavljaju Durex i Omladina JAZAS-a poznati beogradski DJ-evi puštaće muziku tokom celog trajanja centralne ulične manifestacije. TakoÄ‘e, tu će vam na raspolaganju biti iskusni edukatori Omladine JAZAS-a kako bi vam pružili bitne informacije vezane za HIV/sidu.

Tokom kampanje „Take the lead – Preuzmi odgovornost“ planirana su mnogobrojna gostovanja na radio i TV emisijama.

Kao i do sada nastavićemo da kroz predavanja i dalje edukujemo mlade ljude po osnovnim i srednjim školama i fakultetima i da organizujemo tematske žurke.

MeÄ‘u predstojećim akcijama naći će se i tradicionalni Marš solidarnosti, zakazan za 8. decembar 2007.godine u 12 časova u Novom Sadu. I ove godine, treći put za redom aktivisti Omladine JAZAS-a iz cele Srbije prošetaće glavnim novosadskim ulicama i time pružiti podršku osobama koje žive sa HIV-om i pokazati saosećanje sa mnogim žrtvama ove opake bolesti, njihovim porodicama i prijateljima. Ove godine Maršu će se priključiti i aktivisti Mreže koja okuplja sve organizacije za samopomoć osoba koje žive sa HIV-om u Srbiji.

 

U toku kampanje na raspolaganju će biti i AIDS info i SOS telefon Omladine JAZAS-a 011/3248.235 gde operateri Omladine JAZAS-a dežuraju i pružaju informacije zainteresovanim građanima svakog dana od 17 do 21 čas.

Slične akcije biće organizovane u regionalnim centrima u preko 30 gradova, u kojima deluje Omladina JAZAS-a Srbije.

Više o pojedinim akcijama možete pronaći na sajtu Omladine JAZAS-a www.jazas.org.yu ili na telefon 011/330.2000

Iskreno se nadamo da će te nam se priključiti i podržati nas u aktivnostima koje sprovodimo.

Take the Lead – Preuzmi odgovornost

Preuzeto sa sajta "Omladine JAZAS" / www.jazas.org.yu