Home

VESTI

Zemlja gruva u Feedback-u

No Comments Koncerti

Zemlja gruva u Feedback-u5. oktobra Feedback otvara koncertnu sezonu u klubu a ove godine prvi nastupa beogradski bend Zemlja gruva. Bend su 2007. godine osnovali MC Milovan, Zoe Kida, Konstrakta i Šobaja. Zajedno sa kompozitorom Petrom Milanovićem bend se sa zapaženim nastupom pojavljuje na Beoviziji 2008. i 2009. godine, a u maju 2010. izdaje svoj prvi album WTF is Gruvlend!.

   

Album WTF is Gruvlend! je naišao na pozitivne kritike a osvajanjem Oskara popularnosti u kategoriji „Novi zvuk” za 2010 godinu, osvajanjem nagrade za Hit godine Pop mašine radija B92 i nagrade za Najbolji album godine po mišljenju čitalaca muzičkog portala Popboks
  

Ovde možete preslušati pesme sa ovog albuma. Poslušajte „Najlepše želje”, Hit godine Pop mašine radija B92 sa albuma WTF is Gruvlend. Kompletna muzička produkcija, od ideja do realizacije, nastaje u studiju Zemlje gruva – Gruvlend! na Vračaru. Karakteristika sastava  je vokalni trio u frontu i duvačka sekcija od minimum dva člana. Bend  trenutno broji  10  članova.

 

Od 2010 do 2013 godine, Zemlja gruva održava u proseku 50 nastupa godišnje a poslednji put smo ih slušali na Nisville Jazz festivalu pre 2 godine. Bend radi na obradama pesama onih autora čiji je zvuk uticao na Zemlju gruva i pojedine njene članove. Tu se, pre svega, izdvajaju  obrada pesme Water no get enemy, najvećeg promotera i najvećeg imena afro beat-a  Fela Kuti-ja, zatim Meni treba , kao nastavak projekta Liberation Serbia (projekat u kome učestvuju domaći reggae izvođači koristeći Liberation riddim). 

 

 

 Zemlja gruva u Feedback-u

Zemlja gruva u Feedback-u

 

 

U okviru projekta “Dino u Zemlji gruva” bend snima tri obrade Dina Dvornika, kao omaž najutucajnijem funk autoru u regionu.

Od 2013. Godine Zemlja gruva ponovo radi na autorskim pesmama. Prvi singl koji je objavljen je Sudopera a spot možete pogledati na linku. Karte će se prodavati po ceni od 400 dinara, dok će na dan koncerta koštati 500 dinara. Karte možete kupiti od ponedeljka u Bioskopu Kupina, Vintage shopu i Hostelu Niš. Nabavite kartu na vreme i uštedite pošto će na dan koncerta karta biti skuplja

KORISNI LINKOVI:
www.zemljagruva.com/index.html
www.facebook.com/zemljagruva
www.soundcloud.com/zemljagruva
www.youtube.com/user/zemljagruva
www.twitter.com/zemljagruva