Home

VESTI

Zagrevanje pred Jelen Pivo Live festival

No Comments Koncerti

 Posle fantastičnog koncerta britanskog sastava Gang Of Four koji je oduševio domaću publiku, nastavlja se zagrevanje za Jelen Pivo Live festival.


Nekadašnji frontmen legendarnog benda The Stone Roses, koji je definisao britansku pop scenu kasnih 80-ih i ranih 90-ih godina, Ian Brown, nastupiće u Beogradu, na drugom od četiri koncerta koji će tokom narednih meseci uvesti publiku u vrelu letnju atmosferu, čija se kulminacija očekuje u septembru na trećem Jelen Pivo Live festivalu u Beogradu.


Brown će u Beogradu nastupiti u subotu, 7. juna, u bašti Studentskog kulturnog centra u okviru aktuelne evropske turneje pod nazivom ‘The World Is Yours’ na kojoj promoviše istoimeni album objavljen 24. septembra prošle godine.

Kao domaća podrška na koncertu će nastupiti bendovi Repetitor i Obojeni program čime Jelen Pivo nastavlja da podržava ne samo dobru muziku već i domaću muzičku scenu i mlade nade srpskog rock and rolla, što je slučaj sa bendom Repetitor.

Legendarni frontmen The Stone Roses u Srbiju dolazi po treći put posle nastupa na festivalima Exit 05 i Jelen Pivo Live festivalu 2007. godine.

U ranim danima Ian Brown-a su inspirisali pank bendovi poput Sex Pistols, The Clash i Angelic Upstarts. Brown je početkom 80-tih svoju muzičku karijeru počeo kao basista u bendu The Patrol, kasnije bend menja ime u Garage Flower, a 1984. godine postaju The Stoun Roses.

Q magazin je delo Ian Brown-a 2002. godine svrstao na listu „50 bendova koji se moraju čuti pre smrti“. Dobtinik je „Goodlike Genius“ nagrade za 2006. godinu, koju dodeljuje magazin NME.

Nakon raspada grupe 1996. godine otpočeo je uspešnu solo karijeru i objavio pet albuma ‘’Unfinished Monkey Business’’ (1998), ‘’Golden Greats’’ (1999), ‘’Music Of The Spheres’’ (2001), ‘’Solarized’’ (2004), ‘’The World Is Yours’’ (2007), jednu kompilaciju hitova ‘’The Greatest’’ (2005) kao i 15 singlova od kojih je 12 dospelo na listu „40 najprodavanijih u UK“.
Od detinjstva je vatreni navijač Fudbalskog kluba Mancester United i redovno odlazi na utakmice. Svako njegovo pojavljivanje na stadionu privlači veliku pažnju i često se u medijima mogu videti njegove slike sa fudbalskim fanovima.
Karte po ceni od 2.000 dinara nalaze se u prodaji od 25. aprila na blagajni SKC-a, Doma omladine, Bilet Servisa i svim prodajnim mestima Eventima širom Srbije.