Home

VESTI

VVhile, Mnjenje, Cryptic Commands @ Elektropionir

No Comments Koncerti

VVhile, Mnjenje, Cryptic Commands @ ElektropionirSubotnje veče 15. oktobra je idealno da se provede uz VVhile i Mnjenje, koji u Elektropioniru spektakularno obeležavaju finale svoje zajedničke jesenje turneje po Hrvatskoj, Mađarskoj, Austriji i BiH. Ovoga puta, ugođaj će upotpuniti mlađahni Cryptic Commands, četvoročlani lo-fi indie pop iz Graca.
  

Ulaznice su u pretprodaji od danas (ponedeljak 26. septembar) u Šikarici i Zaokretu, po ceni od 400 dinara. Cena na ulazu će biti 600 dinara.
  

VVhile su Stevan i Andrija i u teoriji to je bubanj, vokali i gitara. U praksi to je orkestar "pozitivne melanholije" koji ako se prepustite stvara postpunk balade, shoegaze bluz, hardcore soul… sasvim je ok da žanr izmislite sami dok slušate njihov "wall of noise". Ovo je prvi i vrlo moguće jedini koncert VVhile-a u 2016. godini u Beogradu.

 

www.vvvhile.bandcamp.com

www.facebook.com/vvhile

 

 

 VVhile, Mnjenje, Cryptic Commands @ Elektropionir

VVhile, Mnjenje, Cryptic Commands @ Elektropionir

 

 

Mnjenje svojom muzikom razara i rastavlja na deliće. To je buka koja udara u glavu, hipnotiše i tera na urlanje. Kao da u nekom izmišljenom svetu vrtite skalu na radiju u autu i čujete deliće pesama Black Flag, Fugazi, Can, Primus, Big Black… i da se to nekako stapa i stvara potpuno autentičnu zvučnu sliku.

www.mnjenje.bandcamp.com

www.facebook.com/mnjenje

 

 

VVhile, Mnjenje, Cryptic Commands @ Elektropionir

VVhile, Mnjenje, Cryptic Commands @ Elektropionir

 

 

Cryptic Commands je supergrupa iz Graca koja potpuno zanemaruje koncept prostor-vreme i u toj paralelnoj realnosti stvara powerpop-emo-lo-fi-shoegaze muziku koja kao da je bila redovni gost u emisiji Brace Karaklajića "Garažni geto". Dani, Thomas, Sarah i Vera su uspeli nemoguće: sviraju pop hitove za ljude koji ne vole pop muziku. I lepo im je 🙂

 

www.facebook.com/crypticcommands

VVhile, Mnjenje, Cryptic Commands // Subota 15. oktobar, 21h // Elektropionir