Home

VESTI

Vracar Rocks: Svi Na Pod, Jarboli, Goribor, ZAA, Teleport

No Comments Koncerti

Vracar Rocks: Svi Na Pod, Jarboli, Goribor, ZAA, TeleportCentar  za kulturu Božidarac i Vračar Rocks! pridružili su se akciji „Uz Lanu za život“  i u četvrtak 03. Maja organizovaće koncert sa koga će sav prihod biti uplaćen fondu za lečenje dvadesetomesečne Lane Lazić koja je obolela od retke vrste tumora na mozgu.

Pozivu da se priključe ovoj akciji odazvali su se bendovi  "Svi Na Pod!", "Repetitor", "Veliki Prezir", "Stuttgart online", "Multietnička Atrakcija", "Jarboli", "Goribor", "Naked" i "ZAA".

 

Zbog velikog broja učesnika koncert  će početi u 19 časova, a ulaznice po ceni od 300 dinara moći će da se kupe na ulazu u Božidarac. Oni koji žele da ostave dobrovoljni prilog, mogu to da učine preko kutije postavljene na ulazu, a više informacija kako pomoći Lani možete pronaći  na sajtu www.lanalazic.com i na Facebook stranici "UZ LANU ZA ŽIVOT".

 

U petak, 04. Maja u Božidarcu će se održati još jedan koncert iz serijala Vračar Rocks! , na kome će nastupiti bendovi Teleport, Kora, Sivi i Marienfeld.

Bend Teleport  nastao je krajem 2010. Godine iz potrebe za drugačijim muzičkim izražavanjem članova bendova Eyesburn (Đura i Laza) i GoodEyeClosed (Boske) van svojih matičnih bendova. U početku je sve bilo zamišljeno kao projekat, ali kada su se bendu pridružile Beba i Alisa, umesto projekta Teleport postaje pravi bend.  Teleport se trenutno nalazi u studiju gde završava postprodukciju svog debi albuma Dobra Dimenzija. TELEPORT(acija) počinje!

 

 

 Upisi opis malim slovima koristeci italic

 Vracar Rocks: "Svi Na Pod!", "Jarboli", "Goribor", "Naked" i "ZAA"

 

 
Bend  Kora  je nastao u Beogradu, januara 2010. godine. Razbijanjem kruga u koji su ubačeni elementi jazz-a, blues-a, pop-a, drum’n’bass-a, heavy metal-a, reggae-a i drugih muzičkih žanrova dobija se neponovljiv zvuk “Kore”. Rock, a istovremeno funk gitarske deonice, melodične bas linije, kreativan bubanj, upečatljiv vokal i jedinstveni tekstovi čine to da ovaj bend uvek iskače iz mase.

Sivi su osnovani  sada već davne 2000. godine. Uticaj sivila `90-ih godina oseća se u lirskim elementima u tekstovima. Muzika i aranžmani se ogledaju u grunge gitarama i melodiji novog romantizma.

 

 

 Vracar Rocks: Svi Na Pod, Jarboli, Goribor, ZAA, Teleport

Vracar Rocks:Teleport, Kora, Sivi i Marienfeld

 

 

Marienfeld  je izvodeći sopstvenu verziju „Ethno-Gothic-Industrial-Metala“  sa  tekstovima pesama na slovačkom jeziku  još 2005. godine skrenuo na sebe pažnju javnosti nesvakidašnjim kombinovanjem elemenata slovačke tradicionalne muzike i folklora sa modernim zvučnim izrazom. Marienfeld je ovogodišnji pobednik Beogradskog Autorskog Rock Festivala (BARF) koji je održan u organizaciji Udruženja Rock Muzičara Srbije.

Koncert u petak počinje u 20 časova a cena ulaznice je 200 dinara.

Više informacija o festivalu Vračar Rocks! kao i najave budućih dešavanja možete pronaći na www.facebook.com/vracar.rocks