Home

VESTI

Vračar Rocks 10. januara: Deca apokalipse, Ućuti pas, Itch

No Comments Koncerti

Vračar Rocks 10. januara: Deca apokalipse, Ućuti pas, ItchPrvi koncert u 2014. godini u okviru Vračar Rocks festivala odrigraće se u petak 10. januara u 20h u Centru za kulturu ,,Božidarac” gde će nastupiti DECA APOKALIPSE, ITCH i UĆUTI PAS!
 
DECA APOKALIPSE za sebe kažu ,,Mi smo Deca apokalipse, gladni istine i žedni smisla… i svojom mišlju, rečju i notom, hodimo ka cilju i pitamo se njima”.
 

Deca apokalipse su bend koji je svoj autentični muzički izraz zasnovao na hip-hop kulturi, metalu i elektronskoj muzici, oslanjajući se na muzičko nasleđe sa naših prostora. Lirika je istovremeno direktna i tajanstvena, sa jasno iskazanim stavovima i težnjama.

 

Debi album ,,Era papirnih grobova” najavili su spotom za pesmu ,,Ovo je taj čas” koji je naišao na odlične reakcije publike. Zahvaljujući Nocturne magazinu album ,,Era papirnih grobova” ovog devetočlanog valjevskog sastava dostupan je i za besplatan download na adresi http://nocturnemagazine.net/download/64/deca-apokalipse-era-papirnih-grobova

UĆUTI PAS dolaze iz Lazarevca. Fuzijom više muzičkih pravaca uz dva energična vokala, sa prilično angažovanim tekstovima, uspeli su za veoma kratko vreme da privuku pažnju publike. Nastupali su na svim važnijim festivalima u zemlji i regionu kao sto su: Arsenal Fest (KG), Lake Fest (CG, Nikšić), Beer Fest (BG), Kulpin Fest, ŠLF (ŠA), Rastok Fest (BiH; Jelah), Zaječarska gitarijada, Fabula Fest (La), BDFL (BG), a nedavno su razdrmali i posetioce KST-ovog maskenbala. Njihov prvi beogradski nastup bio je upravo na jednoj od večeri Vračar Rocks festivala!

 

 

 Vračar Rocks 10. januara: Deca apokalipse, Ućuti pas, Itch

Vračar Rocks 10. januara: Deca apokalipse, Ućuti pas, Itch

 

 

ITCH je beogradski sastav osnovan 2010.godine. Svoj prvi album ,,Lullulu” objavili su online posredstvom Nocturne magazine (http://nocturnemagazine.net/vesti/1860/preuzmite-besplatno-lullulu-benda-itch), a već uveliko pripremaju i materijal za drugo izdanje. Njihov singl ,,Helena M” pročuo se i do Los Anđelesa gde ga je emitovao Metal Sanaz radio. Drugi album planiraju da objave za izdavačku kuću iz Klivlenda (SAD) nakon čega će krenuti na turneju van Evrope. Na Vračar Rocks festivalu ćemo ovog petka biti u prilici da čujemo i vidimo zašto je Itch svetski bend!

Ulaznice su u pretprodaji po ceni od samo 200 dinara u Board Shop-u (Prizrenska 13) i u Felix Shopu (TC Sremska, I sprat).

 

Predstojeći koncerti u okviru Vračar Rocks festivala:
17. januar 2014: HELLER, KUGA, SPACE EATER
31. januar 2014: THE MOTHERSHIP ORCHESTRA, INTRUDER, THE FISCHERMEN.