Home

VESTI

Vračar Electro Rocks na Shlepu ovog petka

No Comments Koncerti

Vračar Electro Rocks na Shlepu ovog petkaPrva linija beogradskih muzičara koji kombinuju elektronsku muziku sa rock senzibilitetom nastupiće uživo u petak, 26.07.2013. u okviru četvrte večeri Vračar Rocks Summer Jam! serijala u klubu Shlep (ispod Brankovog mosta). Grupa Beograd, Xanax, Minilinija ,MKDSL (live), i Rahmanee pripremili su šestočasovnu zabavu na mestu sa najlepšim pogledom na Beograd. Klub se otvara u 22h i ulaznice se mogu nabaviti na vratima kluba po ceni od samo 300 dinara.

    

Grupa Beograd je pionir YU elektro zvuka osamdesetih koja je nastala u periodu novog talasa. Hit numera "TV" sa prvog singla je probila led za album Remek Depo, prvi album elektronske muzike na prostoru Jugoslavije, koji je izdat davne 1982. godine.
  

Sa tog albuma su se izdvojile numere Kontrolori i Opasne Igre koje su se nasle na prvom mestu mnogih radio i TV top lista. Grupa se posle albuma rasformirala i članovi su krenuli da rade sa drugim grupama od kojih su najpoznatije DuDuA, Bebi Dol, Džakarta i Laki Pingvini, nastavljaljući da šire uticaje na muzičku scenu osamdesetih.

 

Zahvaljujući socijalnim mrežama originalni članovi grupe Dejan Stanisavljević i Milan Bubalo su opet počeli da saradjuju a zatim se ta saradnja proširila i na muzičare mladje generacije, što je dovelo do saradnje sa grupama Xanax, Svi Na Pod, Dža ili Bu i drugima, te do ideje da se grupa Beograd ponovo okupi u novoj postavi.

Reunion koncert koji je odrzan u leto 2012. godine na brodu 20/44 najavio je povratak grupe Beograd, novi zvuk i novi album planiran za kraj 2013. Grupa u šali keže da je njihov novi stil Electro-Punky-Dub-Funky…Grupu Beograd danas čine:Dejan Stanisavljević (synth, vocal), Milan Bubalo (Ableton Live sequencer),Sana Garić (synth, vocal), Igor Panić Ziggy (gitara i pedale), Miroslav Ćatić (bubnjevi).

 

 

 Vračar Electro Rocks na Shlepu ovog petka

Vračar Electro Rocks na Shlepu ovog petka

 

 

Xanax je beogradski bend koji je koncertno aktivan od 2009. Bend je u maju mesecu 2012. izdao svoj debi album pod nazivom "Ispod Površine", a koncertna promocija albuma održana je u Beogradskom Domu omladine. Bend je do sada svirao u Beogradu, Zagrebu, Rijeci, Banjaluci, Doboju, Novom Sadu, Pančevu, Nišu, Kragujevcu, na Šabackom letnjem festivalu,a leta 2011. je nastupio je i na festivalima u Rusiji (Avant music festival Moskva, Petrograd), Mađarskoj i Poljskoj.

Grupa Xanax je sa pesmom „Mašinerija“(remix) četiri nedelje bila na prvom mestu emisije „Diskomer“ Radija Studio B. Numera "Reč iz Filma" koju ie bend nedavno objavio se ne nalazi na njihovom debi albumu "Ispod povrsine", već predstavlja novu fazu u muzičkom radu grupe Xanax koja sve više teži savremenom elektronskom zvuku i izrazu.

 

MINILINIJA je elektronska supergrupa koju čine: EX YU ROY, aka Dejan Vučetić (Darkwood Dub), EX ROBOT, aka Vladimir Ðordević (Lira Vega, Neočekivana Sila), KAPETAN MEBLŠTOF, aka Boris Mladenović (Jarboli, Neočekivana Sila,Veliki Prezir), i DA KILLA, aka Radan Ðordević (DJ Rahmanee).

Nastala je iz potrebe da se artikuliše višegodišnja saradnja na neformalnim muzičkim projektima (kao i u primenjenoj muzici za film, pozorište i sl.) i prenese na žive nastupe. Slobodan izbor i instant obrada originalnih muzičkih sekvenci, i kombinovanje sa sviranjem uživo i procesiranjem zvuka daju njihovom nastupu formu jam sessiona koji kao muzički izraz koristi aktuelne klupske žanrove (electro, dub, techno, breaks, acid house…).

 

 

{mgmediabot2}type=youtube|youtubeid=nDYxSJzpgaI|width=450|height=364{/mgmediabot2}

KONCERT shlep TV reklama – Beograd, Xanax, Minilinija ,MKDSL (live) i Rahmanee

 

 

MKDSL, poznati beogradski DJ i producent, predstavice svoj novi live act a za dobar provod do svitanja biće zadužen Rahmanee.

Više informacija o festivalu Vračar Rocks! možete pronaći na Facebook stranici festivala www.facebook.com/vracar.rocks

 

Video:
Grupa Beograd
Percepcija – www.youtu.be/UuSeiXTuGrw
Opasne Igre – www.youtu.be/WSuR2BCfYYE

Xanax:
Reč iz filma – www.youtu.be/W8MVdOQQmkc
Mašinerija – www.youtu.be/yAr-tN_8m3M