Home

VESTI

Veliki klupski koncert sastava AB RE

No Comments Koncerti

Veliki klupski koncert sastava AB REIzrazito neobična mešavina džeza, folka, rokenrola, pa i hevi metala, glavne su karakteristike muzike koju će izvesti sastav AB RE, u subotu 20. oktobra, od 22 časa, u Klubu “Akademija 28”.
    
Njihova svirka, kako muzički tako i scenski, u osnovi world music, vrsta je teatra s muzičkom pratnjom, kako sami članovi grupe AB RE kažu. Muzički sastav AB RE osnovan je 2001. godine; preživevši svoju „podrumsku fazu“ a neopterećen bilo kakvim uticajem okoline, iz muzičkih, dospeva i u pozorišne vode, u kojima i danas egzistira.
  

Razvojni put benda: u maju 2005. godine nastupaju na festivalu Refract 04, odmah zatim slede F.A.C.E. – festival (Festival Alternative Creative Exchange), Umbria Jazz Festival i EXIT 06. U oktobru 2007. godine AB RE putuju u Francusku, gde učestvuju na OKUP Caravane No4 Festivalu; stičući dragocena iskustva kroz multidisciplinarni umetnički rad i saradnju sa francuskim umetnicima. Tom prilikom održali su tri koncerta, sarađivali sa lutkarskim pozorištem, napravili brojne video radove itd. U martu 2008. godine AB RE započinje saradnju sa italijanskim perkusionistom Francesco Quero-om koji je koji nastupao sa bendom u Srbiji, a potom gostovao i na studijskom snimku. U maju 2008. godine bend snima izuzetno zapažen jednosatni živi nastup na TV Metropolis, u poznatoj emisiji METROPOLIS LIVE.  Od 2011. sarađuju sa domaćim dramskim umetnicima, a učestvuju i na Sterijinom pozorju.

 

 

 Veliki klupski koncert sastava AB RE

Veliki klupski koncert sastava AB RE

 

 

Inspiraciju za rad i stvaralaštvo pronašli su, kako sami kažu, u čvrstom i iskrenom prijateljstvu među članovima benda.  

Njihov koncertni nastup neizostavno karakteriše energična i nesputana reakcija publike.

AB RE su: Vladimir Mladenović – gitara, Aleksandar Vukašinović – harmonika, Nebojša Simić – bas gitara, Bojan Petronijević – vokal,  Dušan Damjanović – bubnjevi,  Miloš Dilkić – perkusije.

 

ULAZ SLOBODAN!

 

 

{mgmediabot2}type=youtube|youtubeid=r3IH9xmf9AQ|width=450|height=364{/mgmediabot2}

Ab Re Lemur