Home

VESTI

Vaya Con Dios 3.maja u Sava Centru

No Comments Koncerti

Vaya Con Dios 3.maja u Sava Centru Karte za koncert popularne belgijske grupe Vaya Con Dios koja će, predvođena pevačicom Deni Klajn, održati koncert 3. maja u Sava centru, u prodaji su po ceni od 1.800, 2.400 i 3.200 dinara.

Karte se mogu nabaviti na blagajnama Bilet servisa i Sava centra.

Popularna belgijska grupa održaće novi koncert u Sava centru četiri godine nakon što je dva puta zaredom rasprodala tu dvoranu.

Novi koncert grupe Vaya Con Dios, koja kombinuje soul, džez, romske pesme i klasičnu šansonu, organizuje Gitar Art festival.

 

Vaya Con Dios su prošle godine potpisali su ugovor za Sony Music i objavili novi album “Comme en est venu”, najavljen singlom “Les Voiliers Sauvages De Nos Vies”.

Ceo novi album je na francuskom jeziku.

Vaya Con Dios su dosad snimali na engleskom jeziku i stekli planetarnu slavu posebno zahvaljujuči hitovima “What’s a Woman”, “Don’t Cry For Louie”, “Puerto Rico”, “Just a Friend of Mine”, “Nah Neh Nah”…

Autorka Deni Klajn jednom je u šali rekla novinaru da piše na engleskom, jer ne želi da se takmiči sa francuskim muzičkim velikanima.

 

 

Vaya Con Dios 3.maja u Sava Centru

Vaya Con Dios 3.maja u Sava Centru

 

Ime benda je ugledala u dokumentarnom filmu o kubanskoj četvrti u Majamiju, u kojem je, u prevodu “Idi sa Bogom”, bilo ispisano na zidu.
Grupa je nastala pre više od dve decenije, prvobitno kao trio koji je uglavnom svirao romske pesme, među kojima je i čuvena “Đelem Đelem”.

Već prvi album i singl postigli su vrlo visoke tiraže, dok od drugog albuma “Night Owls” (1990) grupa dostiže neočekivano veliku međunarodnu slavu i platinaste tiraže.

Objavljen posle tragičnog gubitka kontrabasiste Dirka Šufsa, treći album “Time Flies” protkan je dubokom melanholijom i nekih od najdirljivijih pesama Vaja Kon Dios.

Bend je nastavio intenzivno da radi do 1996. godine, kada posle više od deset miliona prodatih albuma i ogromnog pritiska muzičke industrije,

Deni Klajn odlučuje da se povuče sa javne scene.

Nedavno je otkrila da je “potreba da bude sa svojim najbližim jednostavno prevelika” i dodala da su “jednostavne stvari” u njenom “životu isuviše vredne da bi ih se odrekla”.

Kao autorka se vratila 1999. godine kroz rad sa grupom Purple Rose, a sastav Vaja Kon Dios čeka sve do 2004. godine, kada izlazi odličan album “The Promise”, nakon kojeg se vraća na turneju.

Objavili su i kompilaciju najvećih hitova 2006. godine, kada su i nastupili u Sava centru. U isto vreme izašlo je i reizdanje kultnog singla “What’s a Woman”, otpevanog u duetu sa legendarnim soul pevačem Aronom Nevilom.

Novi album je objavljen u oktobru 2009. godine, a nedavno je prikazan i dokumentarni film “Belpop” o fenomenu grupe Vaja Kon Dios.