Home

VESTI

V.I.P. 25. februara u Domu omladine

No Comments Koncerti

V.I.P. 25. februara u Domu omladine

V.I.P. su jedan od napoznatijih beogradskih hip hop sastava svih vremena.
 
Članovi, Relja Milanković (Reksona/Demian) i Ivan Jović (Ikac), imaju status harizmatičnih lidera naše hip hop scene – veliki uspeh debi albuma „Ekipa Stigla“ (2002), doneo je V.I.P.-u svojevremeno status jednog od najuticajnijih bendova mlade generacije.

 

Sudeći prema objektivnim merilima ovo je najtiražnije hip hop izdanje sa početka novog milenijuma u Srbiji – album je preko 30 nedelja bio u top 20 najprodavanijih izdanja u Srbiji i singlovi sa ovog albuma su mesecima zauzimali prva mesta na raznim radijskim i tv muzičkim top listama.
 
Od pojavljivanja u filmu „Jedan na jedan“, preko naslovnih strana i članaka u svim tiražnijim magazinima u zemlji do gostovanja u popularnim TV emisijama, V.I.P. su postali i omladinski uzori. Nastupali su kao predgrupa gotovo svakoj internacionalnoj hip hop zvezdi koja je nastupala u Srbiji (Guru, Das Efx, Public Enemy, 50 Cent…).

 

 

V.I.P. 25. februara u Domu omladine
V.I.P. 25. februara u Domu omladine
 

V.I.P. su od objavljivanja čuvenog debija, praktično na neprekidnoj turneji koja ih je odvela čak i do Kanade i SAD – živi nastupi su najbolja referenca ove grupe i svako ko je prisustvovao nekom nastupu V.I.P. mogao je da se uveri da su njihovi koncerti veliki događaj, te da su često zvučali dinamičnije nego na studijskim snimcima.
   
U 2010. godini, osam godina nakon izlaska prvog CD-a, objavili su novi album „Živa Istina“. Ovaj album je produkcijski posmatrano jedino od najboljih ostvarenja srpskog hip hopa do sad, jer su, između ostalih, na albumu sarađivale velike američke songwriting zvezde Jnay Sewell i Angela Hunte. Ceo projekat miksovan je i masterovan u Bassivity studiju u New York-u. Za beogradski koncert spreman je celokupan opus grupe, skoro 2 sata intenzivnog nastupa uz podršku mnogobrojnih kolega sa kojima su kroz karijeru sarađivali, posebnih video efekata i backup jednog od najboljih mladih domaćih DJ-eva Felony Flatsa.

 

 

 

Koncert: V.I.P.
Petak, 25. februar – Dom omladine Beograda u 21h
Karte su u pretprodaji od 16. februara na Blagajni DOB, po ceni od 400 dinara.