Home

VESTI

Ulaznice za Džinks u prodaji

No Comments Koncerti

Ulaznice za Džinks u prodajiZagrebački pop sastav Džinks (Jinx) održaće koncert 14. februara na Dan zaljubljenih u velikoj dvorani Doma omladine Beograda (DOB).

 

U prodaju su puštene pojedinačne ulaznice po ceni od 1.200 dinara, a na blagajni DOB-a i preko Kardservisa možete kupiti i romantičnu kartu za dvoje koja košta samo 2.000 dinara.

 

Bend pevačice Jaje (Yaya) i gitariste Cocoa Moskita (Mosquito) dolazi u Beogradu u okviru regionalne turneje na kojoj promovišu nedavno objavljeni CD album "Diksilend" (Dallas Records) sa koga su već objavili hit singlovi "Da smo se voljeli manje" i "Na zub su me uzeli mama".

"Od nas u Beogradu možete očekivati nove pjesme, ali naravno, i jako puno starih. Kako i te stare volimo i teško ih se odričemo koncerti su nam sa svakom novom godinom sve duži. Što se tiče zaljubljivanja nadamo se da na Dan zaljubljenih na naš koncert neće doći samo parovi, nego da će biti i slobodnih, pa se netko možda i na koncertu zaljubi… takve stvari nas posebno raduju", kaže Coco.

"Diksilend" koji kao autor i producent potpisuje Coco, bend opisuje kao "glazbu za vrijeme prohibicije i depresije".

 

 

{mgmediabot2}type=youtube|youtubeid=Wl37NPpocWY|width=450|height=364{/mgmediabot2} 

Jinx – Na čemu si ti

 

Na albumu uz Astronauta Daddya (Pips, Chips & Videoclips) u aktuelnom singlu "Na zub su me uzeli mama", gostuje i nekadašnji basista Haustora i Vještica Srđan Sacher u pesmi "Klinci su u redu". "Diksilend" donosi i potencijalne hitove "Pravo", "Dok smo bili bez kontrole", "Barakuda" i "Čuvaj me, ne daj me"…

Vlasnici regionalnih hitova "Smijem se", "Bye Bye Baby Bye", "Na plaži", "Koliko suza za malo sna", "Tamo gdje je sve po mom" i "Na zapadu", premijerno su svirali u Beogradu krajem 2009. godine u prepunoj gornjoj sali DOB-a.

U kultno BG rokenrol zdanje vraćaju se i sada, ali (očekivano) se sele u dvostruko veću dvoranu DOB-a. Inače, DOB će posle poduže rekonstrukcije konačno biti otvoren za javnost krajem januara.

Jinx su osnovani 1993. godine u Zagrebu, a ubrzo postavši izuzetno koncertno aktivan bend po brojnim zagrebačkim klubovima, stiču kultni status. Prvi album "Sextazy" (1995) bio je na engleskom jeziku, da bi već drugi "Second hand" (1997) snimili na maternjem jeziku. Prvi singl "Smijem se" postaje hit u Hrvatskoj i band postaje poznat široj javnosti, uskoro i u Sloveniji i Bosni i Hercegovini. Jinx u Bukureštu sledeće godine dobijaju prestižnu nagradu za najbolji novi band istočne Evrope koji dodjeljuje Radio France International.

 

 

 {mgmediabot2}type=youtube|youtubeid=8y29E2tZvt0|width=450|height=364{/mgmediabot2} 

Jinx – Smijem se

 

 

Treći album "Pompei" (1999) donosi hitove "Bye Bye Baby Bye", "Na plaži" i "Koliko suza za malo sna". Početkom 2001. grupa bend priprema predstojeći četvrti album "Avantura počinje", ali je to i početak kraja benda. Iako je pesma "Tamo gdje je sve po mom" harala top listama i na kraju zaslužila laskavo priznanje hita godine u Hrvatskoj, u proleće 2002. godine Jinx više ne postoje.

"U međuvremenu se ljudi poudali, poženili, postali roditelji, pa podjetinjili i 2007. odlučili da bi ipak mogli ponovo zajedno raditi", kratko objašnjava Coco razloge ponovnog okupljanja za povratnički regionalno uspešni album "Na zapadu" (2007). Sledi koncertni "Jinx Live" (2008), i sada "Diksilend".

Bend je prvi put u Srbiji svirao 2007. godine na festivalu Exit, a u Novi Sad se vratio krajem 2009. godine za nastup u krcatoj "Tremi", nekoliko dana posle beogradske koncertne premijere.