Home

VESTI

Ulaznice u prodaji za Chick Corea Elektric Band

No Comments Koncerti

Ulaznice u prodaji za Chick Corea Elektric BandUlaznice za ekskluzivni koncert legendarnog jazz sastava, Chick Corea Elektric Band, koji će gostovati u Kombank Areni, 1. jula, puštene su u prodaju.
 
Koncert ikona jazz scene, biće ograničenog kapaciteta, u smanjenoj postavci Arene a ulaznice se prodaju po cenama od 2490 i naviše na prodajnim mestima CS Eventima kao i na blagajnama: Kombank Arene, Bilet centra Beograda, Ušće Šoping centra, Doma omladine i putem sajtova: www.kombankarena.com i www.eventim.rs

 

Ova ekskluzivna turneja deo je proslave Chickovog 75. rođendana koju čini puna godina kreativne avanture a u okviru koje će posetiti i Beograd, 1. jula.

The Chick Corea Elektric Band je jedan od nekolicine jazz ansambla koji su istinski uneli revoluciju u umetničku formu. Njihov istoimeni debi album iz 1985. godine, došao je kao grom iz vetra neba, spajajući jazz, rock, latino i funk sa zvučnim izumima koji i dalje zvuče futuristički.

U Kombank Arenu dolazi kvintet klasičnog sastava – Chick Corea na klaviru, Dave Weckl na bubnjevima, John Patitucci na basu, Eric Marienthal na saksofonu, Frank Gambale na gitari – koji je proizveo neprikosnoveni niz albuma u 1980-tim.

 

 

 Ulaznice u prodaji za Chick Corea Elektric Band

Ulaznice u prodaji za Chick Corea Elektric Band

 

 

Chick Corea dostigao je kultni status na muzičkoj sceni. Klavijaturista, kompozitor i vođa benda, ušao je u jazz “Hall of Fame” i NEA Jazz Master, jedan je od najviše nominovanih umetnika u istoriji Grammy nagrada sa čak 63 nominacija i osvojena 22 priznanja kao i određeni broj Latino Grammy nagrada. Tri puta ove decenije nominovan je za “Umetnika godine” u DownBeatu a i dalje ga drži neumorni stvaralački duh koji se stalno obnavlja kroz njegovu umetnost.

Kao što je NewYork Times jednom napisao, on je “svetiljka uzavrele i večne mladosti.”