Home

VESTI

TITO & Tarantula u Nišu!

No Comments Koncerti

TITO & Tarantula u Nišu!U okviru svoje aktuelne evropske turneje poznati američki stoner rock sastav TITO & TARANTULA nastupiće u Nišu, u utorak, 15.jula u Dvorištu Univerziteta u 21h! Tito Larriva i njegov bend je osnovan 1992. godine, a široj publici je poznat po muzici za film „Od sumraka do svitanja“ („From Dusk Till Down“), iz koga je numera „After Dark“ dostigla planetarnu popularnost.

   

Postava benda sa kojom nastupa u protekle tri godine, uključuje i njegovu ćerku Lolitta Lynn Carroll – Larriva na mestu bassiste, te Marcus Praed-a na ritam gitari, Samantha Bishop svira bubnjeve i Victor Ziolkowski – ritam gitara i bubnjevi.
    

Publiku će zagrevati mladi niški ritam & blues sastav The Jam Station, a ulaznice za ovaj koncert koštaće 600 rsd u pretprodaji i 800 rsd na dan koncerta. Informacija o početku prodaje karata i pretprodajnim mestima biće objavljena uskoro.

Deo evropske turneje sastava Tito & Tarantula :

july 1st D-Göttingen, Nörgelbuff – Tito Larriva acoustic
july 2nd D- Rostock, Ursprung – Tito Larriva acoustic
july 3rd D-Bielefeld, Bunker Ulmenwall – Tito Larriva acoustic
july 4th D- Bremen, Dete
july 5th D- Edersee, Lakeside Festival
july 06th D-Oldenburg, Cadillac
july 13th Srb-Kraljevo, free openair
July 14th Srb-Kragujevac
July 15th Srb-Nis, Banovina-openair
july 16th Kos-Gjakove -Salle e Kultures
July 17th Mk-Skopje, SUMMER CLUB CASTRO open air
July 18th Srb-Uzice, Gradski Kulturni Centar
july 19th 14 BIH-Mostar Blues & Rock Festival

Oficijelni sajt: www.titoandtarantula.com
FB: www.facebook.com/pages/Tito-Larriva-Tarantula-OFFICIAL-PAGE
www.m.facebook.com/story.php?story_fbid=820462821297534&id=250873141589841
After Dark: www.youtube.com/watch?v=PkaveikyikE
Diskografija, biografija i sl. www.en.wikipedia.org/wiki/Tito_%26_Tarantula

 

 

 TITO & Tarantula u Nišu!

TITO & Tarantula u Nišu!

 

 

TITO & TARANTULA – BIOGRAFIJA

Mediji su željni novih priča za naslovne strane i zato su ljudi koji se bave muzikom uglavnom u potrazi za sledećom velikom inovacijom, novim hitom ili se opet samo bave utopističkim revolucionarnim umetničkim stvaralaštvom ne odstupajući od svojih ideja, po svaku cenu želeći da ostanu primećeni. Ovakvi pristupi umetničkom stvaralačkom radu nisu dobri primeri, jer stvaraju stresnu atmosferu i umetnik mora raditi pod pritiskom, da bi opstao. Tito je drugačiji. Tito je opušten. Tito je umetnik slobodan od rutine, nezavistan. Rođen u Meksiku, doselio se u Los Angeles ranih sedamdesetih. Vojnik sreće odrastao na Aljasci, a išao u školu u El Pasote.

Tito poseduje tri umetničke krvne grupe koje mu teku kroz vene, a u kojima je zauvek etablirao svoje ime  – glumačka, kompozitorska i rock'n'roll. Gledajući njegov život, možemo zaključiti da je on zaslužio Oskara za najbolju sporednu ulogu u svim tim disciplinama, a termin "sporedna uloga" savršeno odgovara opisu karijere ovog ležernog umetnika. Tito Larriva je bio uključen u puno projekata koji su doživeli svetsku popularnost, a imao je i presudan uticaj na mnogo produkcija koje smatramo jako bitnim. Kada je punk rock bio prljav, potreban i u razvoju u LA krajem sedamdesetih, Tito je bio aktivan i u centru dešavanja sa bendovima kao što su The Impalas, The Flash Eaters i Plugz. Snimao je za Gun Club, prošetao se malo u blues žanr sa The Cruzados i otvorio vrata za Fleetwood Mac.

U David Byrnevom "Istinite Priče" igrao je psihopatu sa omiljennom pjesmom "Radiohead", a to ime je kasnije izabrao Thom Yorke & Co kao njihovo ime, sad več čuvenog benda. Kroz saradnju na čuvenim filomovima Robert Rodrigueza '"Desperado", "Once Upon a Time in Mexico" i "From Dusk Till Dawn" , Tito se sapleo o kamen koji mu je rezultirao nastajanje benda Tito & Tarantula, čiji je debi  album"Tarantism" objavljen za kuću  Titty Twister .godinu dana kasnije. Materijal je u stvari nastao pet godina ranije, u vrlo sličnom okruženju sa improviziranim jamm session bendom, u koji je bio dobrodošao bilo koji mariachi koji se zadesio u klubu u tri ujutro. Kul priča iz koje je nastalo nekoliko remek dela ovog autora.

Nakon toga Tito nastavlja saradnju sa holivudskom produkcijom na filmovima “Kill Bill” ,”Machette”, itd. Večinu vremena provodi na turnejama i snimajući nove materijale za naredne albume. Trenutna postava titovih Tarantula, sa kojom nastupa u protekle tri godine, uključuje i njegovu ćerku Lolitta Lynn Carroll-Larriva na mestu bassiste, što novi Titov koncept može dodatno ukrasiti atributom familijarnog poslovnog bogatstva, a inače je retkost u show biznisu. Pored Lolitte od 2102 godine Tarantule čine: Marcus Praed (rhythm guitar), Samantha Bishop (drums) & Victor Ziolkowski (rhythm guitar & Drums). Ovako osvežen Tito & Tarantula bend donosi novi interesantan i energičan program.