Home

VESTI

Tetrapank i Recycle Being koncert

No Comments Koncerti

Tetrapank i Recycle Being koncert TETRAPANK, poznata skupina novosadske punk-rock scene, nastupa u Velikom klubu Akademije, u sredu 13. oktobra, sa početkom u 22h!

Kada su se krajem prošle godine oglasili EP-om "Cenzurisan", ovo više nego prijatno iznenađenje za ljubitelje žestokog garažnog punk rocka, u recenziji osiječkog muzičkog portala Mikrofonija najavljeno je kao preporođeno, bombastično izdanje TetraPanka…

 

"Sada je to više garažni rock'n'roll s brzim i melodičnim gitarističkim rafalima baražne paljbe, ritam sekcijom koja prijeti da iskoči iz zvučnika te snažnim pjevanjem, uključujući neizostavne dvoglasne prateće vokale – dakle garaža s punk oštricom. I ne da deru jarca nego ga deru!"

EP "Cenzurisan" sadrži pet pesama, omot i tekstove, a dostupan je za free download na myspace stranici TetraPanka

Pažnju šire javnosti TetraPank je privukao svojom netipičnom oi!punk interpretacijom pesme "Lepa protina kći" Đorđa Balaševića  – u njihovoj verziji "Lepa profina kći" – objavljenom na kompilaciji "Neki noviji klinci", za PGP RTS 2007. godine.

 

 

ddd

TetraPank

 

Sa ovom pesmom proglašeni su pobednicima emisije Radija Beograd 202 "Hit nedelje 202" i dvostrukim pobednicima "Hita dana", a na istom radiju nominovani su u kategoriji bend godine 2008.

Paralelno, muzički portal Popboks nominuje ih u kategoriji za najbolje debitante, a njihov maxi sing "Jeftina Zabava" sajt RockSerbia.net stavlja na listu najznačajnijih domaćih izdanja za 2008. godinu.

Koncertno aktivni, nastupali su širom Srbije, kao predgrupa bendu UK SUBS u Novom Sadu, na festu "Mikrofonija" u Bečeju, sa Prljavim Dripcima u beogradskom SKC-u, Multietničkom atrakcijom na Akademiji, na koncertu "Neki noviji klinci – uživo" (SPENS), festivalu "Sound Wall"…

 
TetraPank svira u sastavu: Boris – vokal, Ranko – solo gitara i prateći vokal, Mare – bas gitara i prateći vokal i Ajz – bubnjevi.

Ulaznica za koncert na Akademiji koštaće 200 dinara

 

RECYCLE BeINg

RECYCLE BeINg

 

RECYCLE BeINg – KONCERTNA PROMOCIJA DEBI EP-a NA AKADEMIJI

Beogradski sastav RECYCLE BeINg održaće koncertnu promociju svog istoimenog debitantskog EP izdanja, u sredu 13. oktobra u Malom klubu Akademije, sa početkom u 22h.
 
RECYCLE BeINg je post punk bend čija je odlika eksperimentisanje sa zvukom i rečima. Nastao je tokom leta 2009. godine u Beogradu, a trenutno radi na materijalu za svoj album prvenac, za koji je napravljeno 12 pesama. Četiri numere, snimljene u septembru 2010. godine u studiju Digimedia, objavljene su kao debi EP "Recycle Being", a njihove ostale pesme se, kao remix preview, mogu čuti na myspace stranici ovog benda.

 

Bend je započeo saradnju i sa umetničkom grupom Monochrome Art. Do sada su nastupali u Kulturnom centru Grad, klubu Blue Moon, na manifestaciji Leto na keju i na Akademiji, zajedno sa bendom KKL i u okviru performansa SLOBODA JE ŽENA.
Sa drugim beogradskim bendovima trenutno sudeluju u opremanju i korišćenju prostora za muzicke probe u zgradi BIGZ-a.

Grupu čine: Dalibor Stojanović Dacha Napoli – bubanj i vokal, Željko Bojčić Keza –  gitara i glavni vokal, Nikolaj Dimitrije – bas gitara i Goran Joksić Joxacar – usna harmonika.

Cena ulaznice bice 150 dinara.