Home

VESTI

Tereza Salgeiro u Beogradu i Novom Sadu!

No Comments Koncerti

Tereza Salgeiro u Beogradu i Novom Sadu! Čuvena portugalska pevačica Tereza Salgeiro, nekadašnja pevačica grupe Madredeus,  održaće koncerte 18. aprila u Domu sindikata u Beogradu i 19. aprila u Sinagogi u Novom Sadu. Oba nastupa počinju u 20 časova, u organizaciji koncertne agencije "My Way".
 
Publiku u Beogradu očekuje tročasovno uživanje u portugalskoj muzici,  jer u programu ucestvuje i Maja Volk sa ansamblom "Beogradski fadisti", koji je jedan od retkih na svetu, a izvodi neke od najpoznatijih fado kompozicija nastalih od 19. veka do danas.

Tereza Salgeiro je jedna od najtraženijih pevačica Portugala, koja je nastupajući samo sa grupom Madredeus održala preko 1000 koncerata širom sveta.

Osim specifične emocije koju prenosi svojim veličanstvenim glasom, Terezu je, sa grupom Madredeus, proslavio i slavni reditelj Vim Venders u filmu "Lisabonska priča".

Od kako se 2006. godine sa albumom "Obrigado" odlučila za solo karijeru, Tereza Salgeiro uspešno snima albume i nastupa po svetu pevajući najlepše pesme svog rodnog Portugala.

Sarađivala je sa brojnim umetnicima među kojima su: Hoze Kareras, Kaetano Veloso i mnogi drugi.

Tokom 2011. Tereza se povukla sa svojim muziučarima u manastir Arabida, gde je u okruženju planina postavila muzički studio u kome je kreirala 17 numera za novi album "O Mistério".

Muzika na novom albumu komponovana je za izvođenje uživo. Terezina grupa na sceni stvara raspon emocija prisutan u različitim pesmama, pozivajući publiku da učestvuje u energiji svakog koncerta.

 

 

 Tereza Salgeiro

Tereza Salgeiro

 

 

Ansambl Beogradski fadisti, koji je inicirala i okupila Maja Volk, prvi je na ovim prostorima i jedan od retkih van portugalskog govornog područja, izvodi neke od najpoznatijih fado kompozicija nastalih od 19. veka do danas, pesme koje prati i zanimljiva priča o njima, Portugalu i šarmu te sve popularnije muzike.

Prema rečima Maje Volk, treba rušiti predrasude da Mocarta mogu da sviraju samo Austrijanci, Bizea Francuzi, De Falju Španci ili da samo Rus može da peva Borisa Godunova.

“Muzički senzibilitet nije nacionalna osobina”, istakla je Maja Volk, koja je okupila osam istomišljenika i zaljubljenika u fado, sa kojima je u decembru 2009. imala prvi koncert u Beogradu.

Prema njenim rečima, okupila je sjajne ljude i velike muzičare, sa kojima može da komunicira pogledom na sceni.

Ulaznice za oba koncerta u prodaji od četvrtka, 22. aprila.