Home

VESTI

Studio B koncert na Akademiji

No Comments Koncerti

Koncert Studio B na AkademijiOvo će biti četvrta godina kako Studio B u klubu Akademija predstavlja nove bendove koji su na zvaničnoj top listi Diskomer (autora Slobodana Konjovića) tokom godine postigli zapaženi uspeh i to 19. novembra!

 

Motivišući domaće izvođače, najviše one neafirmisane, muzička redakcija radija Studio B ovim koncertnim serijalom želi da predstavi ne samo najuspešnije u našoj kući već i bendove koji su svojom isključivo radijskom promocijom skrenuli pažnju šire javnosti na sebe.

 

Poslednjih četiri, pet godina pokazalo se da entuzijazam i kvalitet domaćeg izvođača (onog koji ne pripada vladajućim folk i pop kružocima) ne može večno biti ignorisan.

 

“Udarničko” angažovanje muzičkih emisija Studija B, radija B92, popboks.com, emisije “Jelen Top 10”, pojedinih emisija na Beogradu 202, Radio Beogradu (“Ritam popodneva”) kao i na web-radiju “Novi Radio Beograd”, svojom suptilnom ali istrajnom ofanzivom učinilo je da se prostor za domaću muziku u dominantnim medijima pronađe, da se njihove pesme vrate u klubove, da koncerata ima sve više a da poseta i interesovanje publike raste.

 

 

Breeze
Breeze

 

Posebnu istrajnost u (re)formiranju scene imaju svakako sami izvođači. Njihova neosporna posvećenost ove godine manifestovala se kroz fenomenalna ostvarenja grupa: Zemlja Gruva, Ika, Inje, MaraQYa, The Mothership Orchestra, Keckec & Acid Folk Orchestra, Sajsi MC… koji su pored Diskomera detaljnije predstavljeni kroz sadržaj emisije “Kreni” (autora Uroša Milovanovića).

U okviru ovogodišnjeg koncerta “Pravo sa Diskomera…” odlučili smo da publici i slušaocima u godini proslave 40. rođendana Studija B priredimo nezaboravno veče posvećeno klasičnom rokenrolu i njegovim najranijim inkarnacijama. Veče u klubu Akademija u petak 19. novembra odisaće nostalgičnom atmosferom igranki šezdesetih prošlog veka ali i britkošću garažnog zvuka dvehiljaditih.

{xtypo_rounded1}Muzički magazin Clubbing.rs u saradnji sa organizatorima vas vodi na ovaj event.

Zainteresovani je potrebno da napišu email na [email protected] koji sadrži vaše podatke (ime, prezime i broj mobilnog telefona) i da u subject emaila napišu:"Studio B koncert".

Rok za slanje mailova je na dan koncerta, za svaki pojedinačni koncert, do 10:00h, a dobitnike ćemo obavestiti mailom najkasnije 2h vremena nakon isteka roka.{/xtypo_rounded1}

BREEZE
U ovom bendu svi pevaju i sviraju. Neodoljivo višeglasje ranih rokenrol heroja kao što su The Beatles ili Beach Boys samo su vrh ledenog brega koji krasi ovaj beogradski sastav. Breeze su: Aleksandar Eraković-Era (vokal, gitara), Marko Čalić (bas gitara, vokal), Damjan Dašić (bubnjevi, vokal), Nikola Dunđerović (gitara, vokal) i Radovan Spasojević (gitara, voka).

 

Njihov nastup biće presedan jer su čvrsto rešili da sa koncertima krenu kada sve pesme budu u potpunosti gotove. Shodno tome, prvi javni, koncertni nastup grupe Breeze biće sastavljen od izbora pesma iz istorije rokenrola koje su na njihovo autorsko stvaralaštvo izvršile presudan uticaj. Naravno, prisutne će obradovati izvođenjem letnjeg Diskomerovog hita, pesme “Uhvati Zrak” i još kojom poslasticom.

 

Breeze je nova grupa utoliko što se pod ovim imenom prvi put pojavljuju ove godine. Sastav inače čine provereni, etablirani muzičari koji će se 19. novembra definitivno “prošvercovati” kao uspešni debitanti. Aktuelna pesma “Kad ljubav odlazi” uvela nas je u jesenju sezonu boraveći na broju jedan pomenute zvanične top liste Studija B.

 

Threesome
Threesome

 

THREESOME
Apsolutni debitanti koji furiozno osvajaju region, baš kao što je i njihova muzika neumoljivo energična. Threesome su osvojili publiku Mikser festivala i pobedili na banjalučkom Demo Festu.

 

Članovi ovog surf-punk trija prošli su kroz nekolicinu domaćih poznatih i manje poznatih sastava. Uroš kroz bendove Euforia i Cut Self Not, Jovana kroz bend Metak za zlikovca i Pera kroz bend Spitliver. Bas, gitara, bubanj i to je sve… ili možda nije?

 

Jovana svira bunjeve a momci se ponekad žale da ju je teško stići kada zada tempo. Threesome su na Diskomeru boravili sa dve pesme (nešto popud nekadašnjih duplih “A” strana singlova), dobacivši do samog vrha. Klub Akademija neće napustiti dok ne odsviraju sve što znaju, što neće potrajati dugo shodno punk postulatima.

Zato dođite na vreme!

KIŠOBRAN DJ TIM
Ovi momci čine multi umetničku skipinu koja u svom muzičkom odeljku ima neodoljiv radijski izbor. Sa prefinjenim i istančanim osećajem za zabavu i selekciju kvalitenog i progresivnog iz aktuelnog muzičkog trenutka Kišobran je garant uspešne žurke.

 

Sa nje ne odlazite prazne već glave pune utisaka i novih otkrića.