Home

VESTI

Stray Dogg u Božidarcu, specijalni gosti: Ika i Šine

No Comments Koncerti

Stray Dogg u Božidarcu, specijalni gosti: Ika i ŠineMladi beogradski sastav Stray Dogg nastupiće u petak, 23. novembra, sa specijalnim gostiima, grupama Šine i Ika u sali Centra za kulturu Božidarac u Beogradu u okviru serijala koncerata Vračar Rocks.

   

“Uzbuđeni smo jako zbog koncerta, jer već neko vreme nismo imali svirku u Beogradu. Sada su stvari malo drugačije jer smo izdali drugi album, i iako su to pesme koje sviramo već neko vreme na koncertima, tek sada se publika stvarno upoznala sa njima, i ja ne mogu da dočekam da vidim reakcije na iste te pesme samo uživo odsvirane”, izjavio je Dušan Strajnić, frontmen sastava Stray Dogg.
   

Nastup u Božidarcu biće koncertna promocija nedavno objavljenog drugog albuma “Fire's Never Wrong” benda Stray Dogg, koji predvodi verovatno najznačajnjiji domaći rok autor mlađe generacije u ovom trenutku – Dušan Strajnić.

Publika je u proteklom periodu prepoznala njegovu nadahnutu i uzbudljivu verziju amerikane, pa je prethodni beogradski koncert Stray Dogga, koji je održan u aprilu mesecu u Klubu Doma omladine bio rasprodat, a pre oko godinu dana zajedničkom nastupu sa grupom Bitipatibi, u okviru serijala SCENA Uživo!, u sali Amerikana prisustvovalo je oko 600 ljudi.

Album “Fire's Never Wrong” možete preslušati/preuzeti na sledećoj adresi.

 

 

 Stray Dogg

Stray Dogg

 

 
Novi album je u julu mesecu ove godine najavio istoimeni singl  “Fire's Never Wrong” za koji je snimljen i spot.

Ulaznice se mogu kupiti u pretprodaji po ceni od 300 dinara u prodavnici Pinball Wizard (TC Eurocentar, Makedonska 30, lokal 15), na dan koncerta biće 500 dinara. Koncert počinje u 20h, molimo vas da dođete na vreme, neće biti kašnjenja. Broj ulaznica u pretprodaji je ograničen.

 

Više od bendovima

Sa kantautorom Dušanom Strajnićem, ispred Chinawoman i Scout Niblett, u aprilu 2011. godine svirale su Ana (violina, prateći vokali) i Jelena (klavir), diplomci Muzičke akademije u Beogradu, a ubrzo im se pridružuje i gitarista Marko Ignjatović, što je označilo nastanak benda Stray Dogg. Album “Almost” izlazi krajem maja te godine, a par meseci kasnije i prvi istoimeni singl koji zauzima prvo mesto godišnje liste singlova za 2011. na sajtu Popboks. Video je snimljen i za drugi po redu singl “Smile”, koji takođe je osvoja vrhove svih domaćih lista. Bend  neprestano razvija svoj zvuk baziran na melanhičnoj amerikani.

 

 

 Shine

Shine

 

 

Stray Dogg je nedavno objavio drugi album album “Fire's Never Wrong” , u produkciji Borisa Mladenovića. Na albumu gostuje i Devendra Banhart, poznati američki izvođač sličnog senzibiliteta.

Bend Ika postao je prepoznatljiv po melodijama koje uplovljavaju u muzičko sećanje kao melanholične i nežne poetske poruke. Iako različitih karaktera I skloni različitim muzičkim uticajima, članovi benda iznenađuju lakoćom kojom izvode svoju muziku. Nakon debi albuma “Sweet Path of Gold”, uskoro nas očekuje njihov EP “My Bike’s In The Backyard it Was Too Cold for My Horse”. Šine su bend iz Beograda osnovan početkom 2010. godine, njihov zvuk podseća na rani nju vejv, kombinujući svedeni zvuk oštre gitare, psihodelične klavijature sa introspektivnom poetikom.