Home

VESTI

Slayer 24. juna u Beogradu

No Comments Koncerti


Nakon nastupa na EXIT festivalu pre tri godine, publika u Srbiji će imati priliku da ponovo uživa u nastupu legendarne treš metal grupe Slayer, saznaje "Blic".

Njihov nastup na Tvrđavi 2005. godine je pokazao da su članovi benda izraziti profesionalci koji još uvek umeju energično da sviraju.

Bend je nastao 1981. godine u Kaliforniji, a oformili su ga mladi gitaristi Džef Haneman i Keri King kojima su se kasnije priključili pevač i basista Tom Araja i bubnjar Dejv Lombard.

Prvi album "Show no Mercy" objavljen je 1983. godine kada je došao do izražaja njihov izuzetno brz bubnjarski ritam.

Dve godine kasnije ostvarenjem "Hell Awaits" osetili su prvi ukus slave, da bi sledeći veoma popularan album "Reign in Blood" objavili za čuvenu rep izdavačku kuću Def Jam Records.

Pesme kao što su "Necrophobic" i "Angel of Death" imali su približno 250 bitova u minuti što su kasnije počele da kopiraju i druge grupe.

Bend je tada, a i mnogo puta nakon toga, bio kritikovan zbog satanističkih i nacističkih simbola, a članovi grupe su izjavljivali da ne veruju ni u jedan sistem zbog čega su im otkazivani brojni nastupi.

Bez koncerata i bez distribucije, nastalo je veliko iznenađenja kad je tiraž albuma "Reign in Blood" dostigao zlatno izdanje.

Kako je popularnost benda rasla, tako je rastao i pritisak.

Najviše problema bilo je sa bubnjarem Lombardom koji je u jednom momentu izbačen iz benda jer je navodno provodio više vremena sa svojom suprugom nego sa bendom.

Pre četiri godine originalni bubnjar se vratio na poziv ostalih članova te se odmah uklopio u bend.

Bend je često nailazio na probleme i kritike, njihovi omoti albuma su bili nazivani "morbidnim", zbog čega su često bili zabranjivani, ali to nije umanjilo njihivu popularnost.

Uz Metallicu, Megadeth i Antrax, smatrani su velikom četvorkom kada je treš metal u pitanju.

Poslednji studijski album "Christ Illusion" grupa je objavila 2006. a u najavi je i objavljivanje novog materijala.

Koncert u Beogradu 24. juna, možemo smatrati svojevrsnom privilegijom jer bend na svojim turnejama nastupa isključivo na festivalima.

(MONDO)