Home

VESTI

Simply Red u Beogradu!

No Comments Koncerti

Simply Red u Beogradu!

Jedan od najvećih mainstream bendova svih vremena, engleski pop-soul sastav Simply Red održaće koncert 26. juna u Beogradu, na Kalemegdanu, u okviru svoje svetske oproštajne turneje, najavio je danas organizator "Beogradska arena".
 
Kalemegdan je odabran kao mesto održavanja, jer je "Beogradska arena" u tom terminu zauzeta zbog priprema Univerzijade.
Kako je najavljeno, bend je na oproštajnoj svetskoj turneji, koju su započeli u februaru povodom 25 godina od osnivanja sastava, a na njoj promovišu svoj poslednji dupli album pod nazivom "25 godina hitova Simply Red-a".

 

Turneju su započeli na Tajlandu, nastupali su u Australiji, na Novom Zelandu, u Meksiku, Brazilu, ÄŒileu i SAD-u, a 24. marta se vraćaju u Evropu. Do kraja 2010. godine nastupiće pred više od milion ljudi.

Elegantne balade i pesme klasičnog popa obeležile su izuzetnu karijeru Simply Red-a koja traje već tri decenije. Objavili su 10 studijskih albuma prodatih u više od 50 miliona primeraka širom sveta, sa više od 30 singlova koji su se našli meÄ‘u 40 najboljih numera britanske top-liste.
Osvojili su veliki broj nagrada, među kojima se uzdvajaju tri "Brit nagrade" i specijalna "Mobo nagrada". Dobili su priznanje koje je retkost za umetnike koji dolaze iz Velike Britanije, a to su čak dva hita na prvom mestu top-lista u Americi, dok je album "Stars" bio najprodavaniji u njihovoj zemlji, čak dve godine za redom.

 Simply Red u Beogradu!

 

Poslednji album Simply Red-a sa njihovim najvećim hitovima objavljen je u novembru prošle godine i sadrži 25 numera na dva kompakt diska, a u prodaji je i posebno izdanje u ograničenom broju primeraka, koje sadrži tri diska sa DVD-em na kome se nalazi 25 pesama. Više detalja oko cene ulaznica biće poznate sredinom sledeće nedelje