Home

VESTI

Shakira u Beogradu!

No Comments Koncerti

Shakira u Beogradu!Jedna od najpopularnijih i najaktuelnijih svetskih pop zvezda današnjice Šakira, nastupiće u Beogradskoj areni 9. maja!

Ova atraktivna, kolumbijska zvezda po prvi put će nastupiti u našoj zemlji u okviru svetske turneje na kojoj promoviše svoj deveti album „Sale El Sol/The Sun Comes Out" na kome se nalazi planetarni hit „Waka Waka", pesma koja je otvorila Svetsko prvenstvo u fudbalu prošle godine.

 

Pretprodaja karata za članove Fan kluba počinje u sredu, 23. februara 2011.

 

Karte će se u regularnoj prodaji naći od 25. februara 2011. po ceni od:  3500, 4300, 4900, 5500, 5900, 6500 RSD na sledećim prodajnim mestima: Beogradska arena, Kulturni centar Beograda, Eventim, „Ušće" šoping centar, knjižara Delfi (SKC), Gigstix. Internet prodaja na: www.arenabeograd.com, www.tickets,rs , www.eventim.rs

U prodaji je i posebna, ekskluzivna kategorija ulaznica po ceni od 19.500 dinara koja uključuje: poseban ulaz na koncert, poseban ŠAKIRA poklon, ‘merchandise', propusnica sa ovogodišnje turneje za uspomenu

 

 

{mgmediabot2}type=youtube|youtubeid=KcmDE-Qtmmw|width=450|height=364{/mgmediabot2}
Shakira – Loca

„Ovaj album predstavlje sve što sam ja – moje sadašnje stanje uma i kao umetnice i kao žene," objašnjava Šakira. „Pojedine pesme me podsećaju na moje početke, kao da sam se vratila u trenutak kada je sve počelo ali zrelošću koju danas posedujem."

To je takođe i novo poglavlje posle kritički osuđivanog albuma She Wolf  iz 2009. godine koji je objavljen posle duže pauze od četiri godine, nakon duplog albuma Fijacion Oral, Volume 1 i Oral Fixation, Volume 2 koji su se prodali u preko 12 miliona primeraka širom sveta i obezbedili ovoj mladoj kolumbijskoj pevačici mesto među najboljima.

 
Sale El Sol definiše Šakirinu muziku i dočarava njen jedistven zvuk i stil. „Ovaj album ima tri pravca," objašnjava Šakira. "Romantični pravac koji nisam snimala protekle tri godine ali mi se iznenada pojavio i nisam mogla da ga potisnem. Tako da ima pesama koje su vrlo intenzivne i romantične.

Zatim tu su i vrlo rok  pesme jer sam počela kao rok izvođač a zatim sam se prebacila na pop, tako da mi je bilo zabavno da se vratim „korenima". I naravno, tu je i latino, egzotična strana albuma. Odrasla sam slušajući i plešući merenge što je bio veliki deo mog života i nedostajao mi je. Išla sam u Domenikansku Republiku da tragam za merengom i počela sam da radim pesme kao što su "Loca" i "Rabiosa" u vrlo malom studiju. Nisam planirala, samo sam pratila svoje instinkte. Tako da je album vrlo interesantan ali i veoma ličan."

 

 

 Shakira

Shakira

Nimalo ne iznenađuje ovakvo umetničko istraživanje od žene koja je počela da piše pesme sa osam godina, naučila da priča engleski proučavajući dela Boba Dilana, Leonarda Koena i Volt Vitmana i išla na časove istorije na UCLA tokom pauze između albuma! Šakira se bavi i humanitarnim radom preko svoje fondacije Pies Descalzos (Barefoot) koju je osnovala samo sa 18 godina i preko koje je otvorila 6 škola. Fondacija trenutno obezbeđuje školovanje i ishranu za preko 6.000 siromašne dece u Kolumbiji a nedavno je delatnost proširila i na Haiti i Južnu Afriku.

Tokom svoje karijere, dobitnica Gremija Šakira, prodala je blizu 50 miliona albuma. Saradnja sa zvezdama kao što su Bijonse i Alehandro Sanc pomogli su joj da sačuva obožavaoce svih ovih godina. Ona je jedini umetnik iz Južne Amerike koja je imala pesmu na prvom mestu top lista u Americi i koja je nastupila na koncertu povodom inauguracije predsednika Baraka Obame. Čak četiri njena hita su među dvadeset najprodavanijih pesama prošle decenije i jedini je umetnik čija pesma nosi titulu najprodavanijeg singla ovog veka „Hips don't Lie" koja se našla na prvom mestu u čak 55 zemalja!

Waka Waka (This Time for Africa) zajedno sa španskom verzijom Waka Waka (Esto es África), još je jedna svetska senzacija! Prodata je u 2 miliona kopija što je čini najuspešnijom pesmom ikada snimljenom za Svetsko prvenstvo u fudbalu. Zvanični video pogledan je 300 miliona puta na YouTube-u i nalazi se na četvrtom mestu najgledanijih video zapisa i na trećem mestu najgledanijih muzičkih spotova ikada. Zajedno sa nezvaničnim video materijalima pesme „Waka Waka" ukupno gledanje prelazi 500 miliona.

 

 

{mgmediabot2}type=youtube|youtubeid=pRpeEdMmmQ0|width=450|height=364{/mgmediabot2}
Shakira – Waka Waka (This Time for Africa)

Prema najnovijem izveštaju, Šakirina tri oficijelna kanala na youtubu prešlo je milijardu gledanja i donelo joj titulu JEDINE muzičarke na svetu koja je dostigla ovaj neverovatni uspeh.

Uspeh ovog singla kao i albuma Sale El Sol naveli su Šakiru da krene na svetsku turneju. "Kada sam letela za Južnu Afriku, primila sam toliko zagrljala i poljubaca kao nikada pre," kaže Šakira. „Službenici na aerodromu su plesali "Waka Waka"! Već mi je nedostajao kontakt sa obožavaocima i to mi je pokazalo da moram što pre da završim album svom energijom i radošću."

Naslov njenog novog albuma za Šakiru označava njeno trenutno raspoloženje. „Bila sam neraspoložena pred kraj prošle godine ali čim je godina počela, sunce me je obasjalo. Hvatam sebe kako se mnogo češće smejem i mnogo sam slobodnija. Svako prolazi kroz teške momente ali u svima nama je sunce koje nikada ne zalazi a sada je izašlo iz mene. I nadam se, biće to dug, sunčan dan."

 

 

 

Organizator: Live nation, Lupa promotion & Arena Beograd