Home

VESTI

Scena Uživo! – Bitipatibi i Stray Dogg

No Comments Koncerti

Scena Uživo! - Stray Dogg U petak, 18. novembra, u Klubu Doma omladine Beograda koncerte će održati Bitipatibi i Stray Dogg. U pitanju je treći događaj nove epizode serijala koncerata SCENA Uživo!

Ulaznice se u pretprodaji po ceni od 200 dinara mogu kupiti na blagajni Doma omladine Beograda, na dan koncerta biće 300 dinara. Koncert počinje u 21h, molimo vas da dođete na vreme, neće biti kašnjenja.

 

Ovog puta nas očekuje dream pop ugođaj začinjen indie folkom i amerikanom…

 

 

 Scena Uživo! - Bitipatibi

Scena Uživo! – Bitipatibi

 

Stray Dogg
Bend Stray Dogg je nastao početkom ove godine ispred kantautora Dušana (Dukat) Strajnića, utemeljen na melanholičnom indi-folk zvuku. Usledili su pozivi za nastupe kao predgrupa bendovima Chinawomen a potom i Scout Nibllet, a nakon toga Stray Dogg dobija priliku da snimi album prvenac Almost, nedugo zatim i svoj prvi spot.
 
Stray Dogg pored Dukata, čine i Ana (violina, prateći vokal), Jelena (klavir) i Marko (gitara). Stray Dogg band se trenutno trudi da svira što vise, uživa na sceni i završi drugi album beskompromisno držeći se svojih muzičkih korena. Album Almost možete besplatno preuzeti na bandcamp profilu benda.
 

 

 Scena Uživo! - Bitipatibi

Scena Uživo! – Bitipatibi

 

 
Bitipatibi

Bitipatibi je nastao u proleće 2009. godine. Spacemen 3, Stereolab, Galaxy 500, Mazzy Star samo su neki od bendova koji su uticali na naš zvuk.

 

Većina članova benda je već dugo prisutna na muzičkoj sceni (Ola Horhe, Kriške, Zemlja br.9). Posle nekoliko promena, bend radi u sledećem sastavu: Una (klavijature, vokal), Ivan (gitara), Gagi (bas), Marko (bubnjevi)

 

 

{xtypo_rounded1}SCENA Uživo! je serijal koncerata mladih, neafirmisanih, žanrovski raznorodnih i autorski autentičnih bendova. 

SCENA Uživo! ima svoj koren u rubrici Scena web magazina Popboks (www.popboks.com) koja od 2006. godine predstavlja mlade i neafirmisane bendove iz zemlje i regiona. Prvo izdanje serijala koncerata SCENA Uživo! održano je u martu, aprilu i maju 2007. godine u Klubu Doma omladine Beograda, kada je pred velikim brojem posetilaca nastupilo 10 neafirmisanih bendova (5 koncertnih večeri po dva benda), a nakon toga, iste godine u julu mesecu, u Studentskom kulturnom centru Beograda nastupile su još 4 mlade grupe. Svoje prve veće koncerte su tada održali, između ostalih, Repetitor, The Mothership Orchestra, Iskaz, Nežni Dalibor, ŽeneKese, Stuttgart Online, Slaptrap, Sajsi i drugi… Kao ilustraciju koliko je program bio uspešan navodimo činjenicu da je koncert grupa Nežni Dalibor i The Mothership Orchestra u Klubu Doma omladine tada bio rasprodat. 

Smatramo da je nakon 4 i po godine od prvog koncerta o okviru programa SCENA Uživo! situcija samo za nijasnu bolja kada je u pitanju prostor koji mladi bendovi (i samostalni autori) dobijaju u medijima i na kulturnoj sceni uopšte.
 
Ideja programa SCENA Uživo! koji će tokom ove jeseni ponuditi Popboks i Dom omladine je da se nova generacija muzičkih grupa učini vidljivom i prepoznatljivom kao relevantna kulturna činjenica u našoj zemlji.

Program SCENA Uživo! je podržao Sekretarijat za kulturu grada Beograda.{/xtypo_rounded1}